Tort cu nuca

de ela in Torturi, 25 Mai 2014 | 3301 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 6 oua
  • 150 gr nuci macinate
  • 2 linguri ulei
  • 40 gr faina
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 plic praf de copt
  • o lingurita scortisoara
  • 2 praf de sare
  • CREMA:
  • 2 pachete unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 200 gr nuca macinata
  • 1 lingurita esenta de rom
  • DECOR:
  • 100 gr ciocolata menaj
  • 50 gr unt
  • 50 ml frisca lichida
  • nuca macinata
  • frisca pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca:

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu un praf de sare cateva minute. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul si mixam bine dupa fiecare lingura adaugata. Adaugam apoi galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si cernuta, scortisoara si nuca si omogenizam compozitia. Incorporam si uleiul,amestecand usor.

Tapetam o forma de tort cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincalzit pana se coace blatul. Facem testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca si taiem blatul in doua sau in 3 felii, depinde in ce forma de copt ati facut blatul si cat de inalt a iesit.

Untul il lasam la temperatura camerei cu cateva ore inainte. Il mixam cu zaharul pudra ,apoi adaugam esenta de rom si nuca si amestecam usor.

Asamblam tortul, o foaie de blat si crema. Imbracam cu crema.

Pregatim glazura: topim ciocolata cu untul si frisca, lasam sa se racoreasca putin si turnam peste blatul acoperit de crema, niveland cu un cutit lat. Ornam dupa gust. Lasam la frigider cateva ore.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu nuca 321826
retete culinare - Tort cu nuca 321827
retete culinare - Tort cu nuca 321828
retete culinare - Tort cu nuca 321829
retete culinare - Tort cu nuca 321830

COMENTARII (26)

anca_rm 1

26.05.2014, 09:14

Pushaa 1

26.05.2014, 13:09

mamaieelena 1

26.05.2014, 14:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S