Tort cu nuca, ciocolata si bezea

de Miha in Torturi, 2 Iun 2010 | 18145 vizualizari

 

Pentru un 1 iunie dulce si delicios!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul cu cacao:
  • 4 oua
  • 140 g zahar
  • 100 g unt topit
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt
  • 50 g cacao
  • Pentru blatul de bezea:
  • 5 albusuri
  • 100 g nuca macinata
  • 140 g zahar
  • 1 lingura amidon
  • Crema:
  • 450 ml frisca lichida
  • 250 ciocolata amaruie
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura lichior de migdale
  • Sirop: 
  • 50 ml lichior de migdale
  • 50 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • Decor:
  • 50 g zahar caramelizat+50 g nuca
  • 200 ml frisca
  • 100 g ciocolata amaruie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca, ciocolata si bezea:

Blat de cacao:

Ouale se bat foarte bine cu un praf de sare si cu zahar, pana isi dubleaza volumul. Se adauga cate o lingura de unt topit, se mai bate 1-2 minute, pana devin ca o crema. Scazand viteza mixerului, se adauga si faina amestecata cu cacao si praful de copt.

Aluatul obtinut se toarna intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, timp de jumatate de ora. Se lasa la racit, apoi se taie in 2 blaturi pe grosime.

Blaturi de bezea:

Nuca macinata se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar si amidonul.

Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intareste spuma, apoi se adauga treptat zaharul. Se bat pana obtinem o spuma teapana si lucioasa. Se incorporeaza in ele amestecul de nuca, zahar si amidon.

Se imparte in 2 parti si se coc 2 blaturi in tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la 160 grade timp de 30 de minute. Se stinge focul si se mai lasa blaturile in cuptor 1-2 ore.

Crema:

Intr-un vas se pune cacaua, care se "desface" putin cate putin cu frisca lichida. Se adauga ciocolata rupta bucatele si se pune pe foc mic. Se tine pe foc, amestecand mereu, pana se topeste ciocolata. Se adauga lichiorul si se amesteca. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece cateva ore. De preferat ar fi sa se prepare cu o zi inainte sau de seara pe dimineata. Inainte de asamblarea tortului, se scoate crema din frigider si se bate cu mixerul 1-2 minute.

Se pune pe un platou un blat de bezea, se unge cu 1/3 din crema. Deasupra se pune un blat de cacao, se insiropeaza cu jumatate din sirop si se unge cu 1/3 de crema. Deasupra se pune al doilea blat de migdale, se unge cu restul de crema. Peste el se pune al doilea blat de cacao si se insiropeaza cu restul siropului.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu nuca, ciocolata si bezea-0
Tort cu nuca, ciocolata si bezea-1
Tort cu nuca, ciocolata si bezea-2
Tort cu nuca, ciocolata si bezea-3
Tort cu nuca, ciocolata si bezea-4

COMENTARII (69)

simona_tatiana24

simona_tatiana24 1

19.01.2012, 00:14

arata suer si decorul ..BRAVO!!

Miha

Miha 1

19.01.2012, 09:50

Multumesc!

babi5

babi5 1

26.08.2013, 20:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!