Tort cu nuca de cocos si cocktail de fructe -Reteta Nr. 100

de Dea_Dea in Torturi, 14 Apr 2013 | 11998 vizualizari

 

Un tort minunat facut cu ocazia implinirii a 100 de retete! :))

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 4 oua
  • 2 linguri apa
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri nuca de cocos
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt

CREMA:

  • 400 ml iaurt
  • 8 linguri zahar
  • 2 cutii de 230 gr de cocktail de fructe
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 gelatine
  • 120 ml apa

SIROP:

  • compotul de la fructe

GLAZURA:

  • 200 ml frisca lichida
  • nuca de cocos colorata
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca de cocos si cocktail de fructe -Reteta Nr. 100:

BLAT:

Albusurile si apa se bat cu un praf de sare , se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile  frecate cu ulei si se mixeaza, se adauga nuca de cocos si se amesteca cu spatula, iar la final se adauga faina cu praful de copt .Se omogenizeaza cu spatula si se pune in tava  rotunda unsa (26 cm ). Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit timp de 30 -40 min. Se acoate pe gratar la racit . Cand este rece se taie in doua.

CREMA:

Fructele se pun la scurs. Compotul il pastram pentru insiroparea blatului.

Iaurtul se mixeaza cu zaharul, frisca se bate bine.

Gelatina se pune la inmuiat in apa, cam 10 min, apoi se pune la dizolvat pe abur cateva secunde.

Frisca se incorporeaza in iaurt , se adauga fructele , iar la final se adauga gelatina , se omogenizeaza repede.

Se pune jumatate de blat insiropat in forma in care am copt blatul, se pune crema , partea a doua de blat iar desupra frisca batuta si nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca de cocos si cocktail de fructe -Reteta Nr. 100" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu fructe de padure Dukan