Tort cu nuca "Inimioara"

de Veronica22 in Torturi, 14 Feb 2013 | 1350 vizualizari

 

Pe fiica mea o cheama Valentina,deci obligatoriu trebuie sarbatorita

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 10 oua,
  • 10 linguri de apa,
  • 15 linguri de zahar,
  • 20 linguri de nuca macinata,
  • 10 linguri de faina,
  • 1 praf de copt.

Crema :

  • 1 borcan crema cioco-duo

Sirop:

  • 200 ml apa,
  • esenta de rom ,
  • 4 linguri de zahar.

Decor:

  • 200 gr ciocolata alba,
  • 1 lingura gelatina,
  • 2 linguri miere de albine,
  • colorant rosu.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca "Inimioara":

Albusul se bate bine impreuna cu apa,adaugam zaharul si galbenusurile.
Incorporam pe rand nuca si apoi faina impreuna cu praful de copt.

Pentru ca nu am inca o forma de copt in forma de inima am am copt blatul in forma rotunda.
Dupa ce acesta s-a racit l-am decupat in forma dorita si apoi l-am taiat pe doua locuri rezultand 3 foi.

Preferinta pentru crema a fost cioco-duo,am umplut tortul cu acesta crema direct de la borcan.
Am insiropat fiecare foaie de blat cu siropul obtinut prin fierberea ingredientelor cateva minute.

Plastilina de ciocolata: ciocolata alba impreuna cu mierea se pune pe baie de abur,cand s-au topit amestecam si gelatina care s-a hidratat intre timp in 2-3 linguri de apa,adaugam colorantul. Am lasat sa se raceasca si apoi am intins o foaie subtire cam de 2 mm cu care am acoperit tortul pe care am intins un strat foarte subtire de crema.

A iesit un deliciu!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu nuca "Inimioara" 204310
retete culinare - Tort cu nuca "Inimioara" 204311
retete culinare - Tort cu nuca "Inimioara" 204312
retete culinare - Tort cu nuca "Inimioara" 204313
retete culinare - Tort cu nuca "Inimioara" 204314
retete culinare - Tort cu nuca "Inimioara" 204315

COMENTARII (9)

Rocsi 1

14.02.2013, 20:25

La multi ani fetei!!!

iqphantom 1

15.02.2013, 13:18

La multi ani Valentinei !

Veronica22 1

18.02.2013, 10:31

Va multumesc toturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: