Tort cu nuca ,mure si mousse de banane

de Sidy in Torturi, 8 Ian 2012 | 1869 vizualizari

 

Un tort special, un gust incomparabil,o reteta delicioasa de tort cu nuca din: oua,zahar, nuca, mure , frisca si banane.
A vrut sa fie o prajitura dar s-a transformat in tort...

 

INGREDIENTE

-blat 1
  • 7 oua
  • 2 lingura nuca cocos
  • 220 g zahar
  • 120 g faina
  • 150 g nuca macinata
  • 1 praf de copt
- blat 2
  • 8 albusuri
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 2 linguri amidon
  • 100 g zahar pudra
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 praf copt
  • 350 g mure
  • 1-2 linguri amidon
  • 1 zahar vanilat
  • 400 g frisca lichida
  • 1 intaritor frisca
- pentru mousse de banane
  • 2 banane
  • 3 linguri zahar praf
  • 2 linguri frisca batuta
  • zeama de la o lamaie
  • 1 plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca ,mure si mousse de banane:

 

Preparam blatul 1.

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare.

Galbenusurile le amestecam cu zaharul pina se albesc apoi adaugam nuca macinata, nuca de cocos si faina amestecata cu praful de copt.

Ungem o forma cu unt si o tapetam cu hartie de copt.Rasturnam blatul in tava si o dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade, pentru 30 de minute.

Facem proba cu scobitaoarea si daca  blatul este copt il scoatem din cuptor.

Murele le amestecam cu amidonul si le lasam deoparte.

Preparam blatul 2.

Batem spuma tare albusurile( puteti folosi mai multe albusuri ramase de la alte preparate) apoi adaugam zaharul si batem din nou pina se intareste spuma.

Adaugam pe rand nuca de cocos, amidonul, praful de copt, coaja de lamaie .

Impartim compozitia in doua si intr-una adaugam   murele amestecate cu amidonul.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si unsa, o dam la cuptorul preincalzit si o lasam sa se coaca si aceasta. Apoi procedam la fel si cu a doua compozitie amestecata cu mure.

Intre timp facem mousse-ul de banane, faramitind bananele cu furculita, apoi le stropim cu zeama de lamaie.Adaugam zaharul praf si frisca batuta, amestecam iar la sfarsit adaugam gelatina inmuiata dupa instructiunile de pe plic.Dam mousse-ul la rece pentru 10-15 minute .

Montam tortul astfel:

-peste blatul de albusuri racit punem mousse-ul de banane, apoi blatul 1( pe care daca doriti il puteti insiropa cu sirop caramel).

Frisca va fi bine batuta cu intaritorul si zaharul vanilat.

Peste blatul 1 punem frisca batuta, apoi blatul cu mure.

Deasupra ornam tortul dupa preferinta si pricepere.Dar cum eu la ornat am doua maini stangi, am uns tortul cu putina frisca si l-am ornat cu nuca de cocos verde si ciocolata razuita.

Dati tortul la rece cam 2 ore apoi se poate felia.

Pofta mare !

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu nuca ,mure si mousse de banane-0
Tort cu nuca ,mure si mousse de banane-1
Tort cu nuca ,mure si mousse de banane-2
Tort cu nuca ,mure si mousse de banane-3
Tort cu nuca ,mure si mousse de banane-4
Tort cu nuca ,mure si mousse de banane-5
Tort cu nuca ,mure si mousse de banane-6

COMENTARII (21)

mihaelar63

mihaelar63 1

08.01.2012, 22:23

Pup dulce culegatorul de mure

lia maria

lia maria 1

09.01.2012, 13:24

prajitura sau tort oricum i-ai spune dupa cate bunatati contine sigur a fost foarte bun

mena29

mena29 1

09.01.2012, 13:33

Super tort...minunat nepotel!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!