Tort cu nuca prajita si frisca

de nadina73 in Torturi, 24 Oct 2010 | 8953 vizualizari

 

Un tort cu nuca prajita grozav de bun pentru un sot si un tatic minunat Bebe,care zile acestea a mai intinerit cu un an "LA MULTI ANI " iubi

 

INGREDIENTE

blat:

  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 10 linguri apa rece
  • 160 g nuca prajita si macinata
  • 140 g faina cernuta
  • 20 g cacao neagra
  • 1 praf de copt

Crema:

  • 200 nuca prajita si macinata
  • 100 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 500 ml frisca
  • 15 g gelatina

Glazura.

  • 200 g ciocolata
  • 50 ml  frisca lichida

Sirop:

  • 100 g zahar
  • 250 ml apa

Decor:

  • miez de nuca macinata
  • jumatati din miez de nuca
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca prajita si frisca:

Blat.

Se amesteca 4 galbenusuri cu zaharul iar la interval de 2-3 minute se pune cate 1 lingura de apa rece si se amesteca bine pana se face crema.Separat se amesteca faina (cernuta )cu nuca prajita si macinata,cacao si praful de copt si se incorporeaza in galbenusui.Albusurile se bat bine spuma si se amesteca cu compozitia de nuca cu galbenusuri.

Se tapeteaza o tava rotunda cu diametru de 26 cm se pune compozitia  si se da la cuptor pentur 25 minute la 170 grade(depinde de cuptorul fiecaruia)

Dupa ce s-a racit blatul se taie in doua

Crema;

Se amesteca laptele cu zaharul pe soba pana se topeste zaharul

Gelatina se dizolva in putina apa rece dupa care se amesteca cu laptele caldut si nuca prajita si macinata,se lasa la racit.

Dupa ce crema s-a racit se amesteca cu frisca batuta bine.

Sirop.

Se caramelizeaza zaharul dupa care se stinge cu apa,se lasa la racit dupa care se insiropeaza bine tortul.

Glazura:

Se rupe ciocolata bucatele si se topeste pe soba cu frisca lichida,dupa care se lasa la racit si se imbraca tortul.

Asamblare tort:

Se pune blatul de tort se insiropeaza bine cu sirop dupa care se pune crema din nou blat de tort se insiropeaza bine si se pune ciocolata topita si racita.

Se decoreaza cu jumatati de nuca prajita(eu nu am mai avut prajita si am pus simpla sau se poate imbraca miezul de nuca cu glazura)  miez de nuca macinata si prajita

A fost super bun

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu nuca prajita si frisca 58005
retete culinare - Tort cu nuca prajita si frisca 58006
retete culinare - Tort cu nuca prajita si frisca 58007
retete culinare - Tort cu nuca prajita si frisca 58008
retete culinare - Tort cu nuca prajita si frisca 58009
retete culinare - Tort cu nuca prajita si frisca 58010
retete culinare - Tort cu nuca prajita si frisca 58011
retete culinare - Tort cu nuca prajita si frisca 58012
retete culinare - Tort cu nuca prajita si frisca 58013
retete culinare - Tort cu nuca prajita si frisca 58014
retete culinare - Tort cu nuca prajita si frisca 58016
retete culinare - Tort cu nuca prajita si frisca 58017
retete culinare - Tort cu nuca prajita si frisca 58018

COMENTARII (59)

nadina73 1

27.10.2010, 20:29

mersi danuta si lui doru

Adinacarla 1

28.10.2010, 00:55

La Multi Ani!!! sotului tau...scuze intarzierea.

nadina73 1

29.10.2010, 02:05

adina niciodata nu e prea tarziumultumesc tare mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21