Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Primul meu tort realizat de ziua mamei mele
Blat
Alte ingrediente:
Sirop :
Blat
Pentru blat am batut intai albusurile de la cele 10 oua spuma , am adaugat 10 linguri de zahar si am continuat sa le bat cu mixerul , ulterior dupa ce zaharul s-a topit am adaugat galbenusurile si iar am amestecat. La final am adaugat 5 linguri de miez de nuca si cele 10 linguri de faina si le-am amestecat bine pana cand si faina si nuca s-au incorporat fara sa ramana cocoloase. Compozitia am adaugat-o intr-o oala de tuci cu pereti inalti si am dat-o la cuptor la foc mic tip de o ora. Veti avea impresia ca blatul este facut cu pesmet si va avea o aroma speciala de la nuca.
Dupa ce am scos blatul l-am lasat la racit.
Cat timp se coace blatul am facut si siropul. Am pus la fiert 3 cani de ceai de apa , o cana de ceai cu zahar. Lasam siropul sa fiarba in jur de un minut , apoi il lasam la racit. Cand siropul s-a racit adaugam esenta de rom si de cafea , dupa gust. Eu am mai adaugat si siropul de la compotul de ananas.
Cand blatul s-a racit il taiem in trei .
Luam prima parte din blat , il insiropam , il asezam intr-un platou si apoi adaugam ciocolata finetti, 5 linguri cu nuca macinata, compotul de ananas taiat felii micute si 3 linguri de frisca ( le intindem pe primul blat ).
Insiropam al doilea blat il asezam peste primul si executam acelasi miscari ca si la primul blat adica : ciocolata finetti, 5 linguri de nuca macinata, restul de compot de ananas si 3 linguri de frisca. In final insiropam si cel de-al treilea blat il asezam peste celalalte doua parti din blat si incepem ornarea folosindu-ne de restul de frisca ramasa si de bombonelele de decor.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult