Tort cu nuca si ananas

de amayrya in Torturi, 10 Aug 2014 | 1413 vizualizari

 

Primul meu tort realizat de ziua mamei mele

 

INGREDIENTE

Blat

  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 5 linguri miez de nuca - macinat
  • un praf de sare

Alte ingrediente:

  • frisca lichida - 500 ml
  • 10 linguri miez de nuca - macinat
  • ciocolata finetti
  • o cutie de compot de ananas

Sirop :

  • 3 cani de ceai cu apa
  • o cana de ceai de zahar
  • esenta de rom
  • esenta de cafea
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca si ananas:

Blat

Pentru blat am batut intai albusurile de la cele 10 oua spuma , am adaugat 10 linguri de zahar si am continuat sa le bat cu mixerul , ulterior dupa ce zaharul s-a topit am adaugat galbenusurile si iar am amestecat. La final am adaugat  5 linguri de miez de nuca  si cele 10 linguri de faina si le-am amestecat bine pana cand si faina si nuca s-au incorporat fara sa ramana cocoloase. Compozitia am adaugat-o intr-o oala de tuci cu pereti inalti si am dat-o la cuptor la foc mic tip de o ora. Veti avea impresia ca blatul este facut cu pesmet si va avea o aroma speciala de la nuca.

Dupa ce am scos blatul l-am lasat la racit.

Cat timp se coace blatul am facut si siropul. Am pus la fiert 3 cani de ceai de apa , o cana de ceai cu zahar. Lasam siropul sa fiarba in jur de un minut , apoi il lasam la racit. Cand siropul s-a racit adaugam esenta de rom si de cafea , dupa gust. Eu am mai adaugat si siropul de la compotul de ananas.

Cand blatul s-a racit il taiem in trei .

Luam prima parte din blat , il insiropam , il asezam intr-un platou si apoi adaugam ciocolata finetti, 5 linguri cu nuca macinata, compotul de ananas taiat felii micute si 3 linguri de frisca ( le intindem pe primul blat ).

Insiropam al doilea blat il asezam peste primul si executam acelasi miscari ca si la primul blat adica : ciocolata finetti, 5 linguri de nuca macinata, restul de compot de ananas si 3 linguri de frisca. In final insiropam si cel de-al treilea blat il asezam peste celalalte doua parti din blat si incepem ornarea folosindu-ne de restul de frisca ramasa si de bombonelele de decor.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu nuca si ananas 336786
retete culinare - Tort cu nuca si ananas 336787

COMENTARII (10)

Geanina87 1

02.04.2015, 16:27

La multi ani!

amayrya 1

04.04.2015, 17:29

Va multumesc mult

mihaelar63 1

02.04.2016, 14:33

La multi ani

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S