Tort cu nuca si cafea

de T I M E A in Prajituri, 4 Iul 2012 | 4582 vizualizari

 

E tortul cu care ma laudam acum o saptamana ca l-am facut cu ocazia zilelor de nastere a parintilor mei.
Am ales o combinatie ce stiam ca le e pe plac: nuca si cafea.
Si l-am impodobit cu frumoase flori de floare soarelui de care tatal meu e tare mandru!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • - 4 oua
  • - 8 linguri zahar
  • - 6 linguri faina
  • - 6 linguri nuca macinata
  • - 2 lingurite cu varf cacao
  • - 4 linguri apa
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - un varf de sare
  • Pentru crema:
  • - 250 gr unt nesarat de 85%grasime
  • - 125 gr zahar pudra
  • - 2 lingurite cacao
  • - 2 lingurite cafea nes dizolvate intr-o lingura de apa calda si lasata la racit
  • - 2 lingurite cappuccino
  • - 2 esente rom Dr. Oetker
  • Pentru sirop:
  • - 100 ml cafea slaba indulcita
  • Pentru glazura:
  • - 100 gr ciocolata neagra
  • - 50 gr unt
  • Si nuca macinata pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca si cafea:

Pregatim blatul in felul urmator: batem albusurile spuma cu un varf de sare cu mixerul la treapa cea mai mare. Adaugam pe rand apoi zaharul, galbenusurile si apa, mixand dupa fiecare adaugare de ingredient. Faina amestecata cu cacaoa si praful de copt le incorporam folosind o spatula. La final adaugam si nuca folosind tot spatula. Turnam in tava rotunda tapetata cu hartie de copt (de 26 cm in cazul meu) si dam la cuptorul preincalzi la foc potrivit timp de 30-35 min. Scoatem din cuptor si lasam la racit.

Pentru crema: mixam bine untul cu zaharul pudra pana se topeste zaharul. Adaugam pe rand restul ingredientelor: cacaoa, cappuccino, cafeaua nes si cele 2 esente de rom. Mixam bine pana obtinem o crema super cremoasa.

Blatul racit il taiem in trei. Insiropam usor fiecare foaie pe rand si ungem cu crema fiecare foaie.

Lasam crema si pentru a imbraca tortul.

Nivelam frumos apoi presaram nuca deasupra si de jur imprejur.

Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu untul.

Ornam dupa pofta inimii lasand sa curga glazura si pe margini.

Ce ziceti a iesit un tort frumos? De gustos va asigur eu ca  fost foarte gustos!  

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu nuca si cafea-0
Tort cu nuca si cafea-1
Tort cu nuca si cafea-2
Tort cu nuca si cafea-3
Tort cu nuca si cafea-4
Tort cu nuca si cafea-5
Tort cu nuca si cafea-6
Tort cu nuca si cafea-7
Tort cu nuca si cafea-8

COMENTARII (41)

T I M E A

T I M E A 1

06.07.2012, 19:33

nu e chiar asa multa cafea intr-o feliuta ... dar ma bucur ca iti place

alba_zori

alba_zori 1

14.02.2013, 17:26

Draguta cred ca acesta este tortul tau cel mai frumos si inimos,poate si pentru ca a fost facut pentru mama ta,dar sper sa mai faci asa ceva,te pup

T I M E A

T I M E A 1

14.02.2013, 18:03

Alba-zori asa e, am sa le fac cu drag in fiecare an

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!