Tort cu nuca si ciocolata

de miremirc in Torturi, 16 Ian 2011 | 10993 vizualizari

 

by Amalia

 

INGREDIENTE

Blat 1 :
  • 5 oua,
  • 300 g zahar,
  • 10 lg apa,
  • 100 g nuca macinata,
  • 200 g faina,
  • 1 plic praf de copt
Blat 2 :
  • 6 albusuri,
  • 6 lg zahar,
  • 120 g nuca macinata,
  • 1 lg si jumatate de faina,
  • putina sare
Sirop :  
  • 2 lg zahar,
  • 150 ml apa,
  • 1 lgt esenta rom
Crema :
  •  6 galbenusuri,
  • 6 lg zahar,
  • 350 ml lapte,
  • 2 lg cacao,
  • 250 g unt ( rama ),
  • 2 lg faina ( amidon alimentar ),
  • esenta de rom,
  • 50 g ciocolata rasa
Decor :  
  • 500 ml frisca
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca si ciocolata:

Ptr.blat 1 : Mixam albusurile cu zaharul spuma tare, apoi adaugam apa, galbenusurile, iar la urma faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate.Punem blatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 15-20 minute.Se taie in 2 parti si se insiropeaza.

Ptr.blat 2 : Batem albusurile spuma tareapoi adaugam zaharul si mixamin continuare , adaugam faina amestecata cu putina sare si cu nucile macinate.

Ptr.sirop :  punem la fiert apa cu zaharul;luam de pe foc si punem esenta de rom.

Ptr.crema :  Amestecam galbenusurile cu zaharul, cacao, faina si laptele si le punem pe foc amestecand continuu pana devine ca o budinca;luam de pe foc si lasam sa se raceasca;separat mixam untul moale la temperatura camerei si in el punem cate o lingura din crema de mai sus ;amestecam bine de tot apoi adaugam rom-ul si ciocolata rasa(eu am taiat bucatele milka dessert).

Ptr.decor : eu am pus o glazura de ciocolata : 150 g ciocolata, 3 lg lapte, 1 lg unt se topesc pe baie de aburi.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu nuca si ciocolata-0
Tort cu nuca si ciocolata-1
Tort cu nuca si ciocolata-2
Tort cu nuca si ciocolata-3

COMENTARII (22)

lia maria

lia maria 1

17.01.2011, 11:01

Cris2711

Cris2711 1

17.01.2011, 17:49

elena1988

elena1988 1

18.01.2011, 19:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!