Tort cu nuca si ciocolata

de Bucataras Monica in Dulciuri, 23 Ian 2016 | 601 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 2 linguri apa calda
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • 9 linguri faina
  • 8 oua
  • Sirop:
  • 250 ml apa
  • zahar (dupa preferinta)
  • esente
  • Crema:
  • 2 pachete crema pt prajituri cu gust de ciocolata
  • miez de nuca
  • Glazura:
  • lapte
  • 1 lingura ulei
  • ciocolata de menaj
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca si ciocolata:

BLAT: Se separa ouale, albusul cu cele 2 linguri de apa se bat spuma. Se adauga apoi zaharul, galbenusurile, uleiul, faina. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda si se coace la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.

Crema: Se bat pregatesc cele 2 pachete de crema si se toaca marunt miezul de nuca.

SIROP: Se arde jumatate cana zahar, apoi se adauga apa calda si esenta, se mai tine pe foc pana la dizolvarea completa a zaharului.

Se taie blatul in 3 sau 4 felii, depinde de cat a crescut. Se asaza primul strat pe un platou,se insiropeaza,apoi se adauga crema si miezul de nuca. Tot asa pana la ultimul strat. Spre final se topeste cicolata, se ameseca cu uleiul si laptele apoi se glazureaza tortul. Pofta buna!

 

 

COMENTARII (18)

Bucataras Monica 1

24.01.2016, 14:44

MotanLaOale 1

25.01.2016, 00:12

Gicuta69 1

25.01.2016, 08:49

Foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D