Tort cu nuca si mousse de ciocolata - Bucataras Grozav

de Dea_Dea in Torturi, 8 Apr 2013 | 4685 vizualizari

 

Pentru ca ieri am primit caciulita de Bucataras Grozav !! Am zis sa nu vin vu mana goala si sa va multumesc mult!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 4 oua
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 4 linguri nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • CREMA (mousee de ciocolata)
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca lichida
  • 150 mlfrisca batuta
  • SIROP:
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • eseta de rom
  • GLAZURA:
  • 200 ml frisca batuta
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca si mousse de ciocolata - Bucataras Grozav:

BLAT: Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu uleiul, se omogenizeaza, se adauga nuca macinata, iar la final faina amestecata cu praful de copt.

Se pune in tava cu diametrul de 26 cm unsa cu unt si se la la cuptorul preincalzit la foc potrivit cam 35-40 minute. Dupa ce s-a copt se scoate pe gratar la racit, apoi se taie in doua.

SIROPUL: apa cu zaharul se pun la foc, pana se topeste zaharul si se adauga esenta de rom, se lasa la racit.

CREMA: ciocolata se rupe si se amesteca cu 150 ml frisca lichida, se pune la foc pana se topeste, apoi se lasa la racit  si se mai da 30 minute la frigider. Restul de frisca se bate si se amesteca cu ciocolata topita.

GLAZURA: frisca batuta

Partile de blat se insiropeaza si se asambleaza astfel: blat , mousse de ciocolata, blat si frisca batuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca si mousse de ciocolata - Bucataras Grozav" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

Dea_Dea 1

08.04.2013, 23:30

Dya chiar nu ma intereseaza gradele, dar sunt bine venite.
Eu ma bucur de aprecieril voastre care sunteti mai experimentate decat mine, si atmosfera imi este drag tare

Dea_Dea 1

08.04.2013, 23:31

Satisfy multumesc

Ica multumesc !!

Rocsi o iau mai incet ca ma cearta Dia

alba_zori 1

09.04.2013, 12:40

foarte frumos tortulet,foarte frumos l-ai decorat si foarte bun la gust,te felicit!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ness si ciocolata alba