Tort cu nuca,ciocolata si frisca

de Dea_Dea in Torturi, 21 Mar 2013 | 4873 vizualizari

 

Este ultimul tort facut de mine!! Este senzational!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 200 gr nuca macinata
  • 6 linguri faina
  • 70 gr ciocolata neagra rasa
  • 1 praf de copt.
  • SIROP
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 1 capuccino de ciocolata
  • esenta de rom
  • CREMA
  • 5 linguri de sirop
  • 1 plic gelatina
  • 500 ml frisca
  • DECOR
  • Nuca macinata
  • Glazura de ciocolata (3 linguri frisca lichida si 70 gr ciocolata neagra)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca,ciocolata si frisca:

BLATUL

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, se mixeaza pana devine o bezea lucioasa, apoi se adauga galbenusurile. Separat se amesteca faina, cu nuca, ciocolata rasa, praful de copt. Se incorporeaza in compozitia de oua. Se da la cuptor in forma de 26 (diametru). Se lasa la racit si se taie in doua.

SIROP

Zaharul si apa se pun la fiert pana se topeste zaharul, se adauga cappucino si esenta de rom

CREMA

Gelatina se pune la inmuiat in sirop, se lasa sa se hidrateze 10 minute. Intre timp se bate frisca bine, se adauga gelatina dizolvata, se omogenizeaza si se umple si se imbraca tortul.

GLAZURA

Ciocolata se taie bucati , se adauga frisca, se pune la topit pe abur si se pune deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu nuca,ciocolata si frisca 212762
retete culinare - Tort cu nuca,ciocolata si frisca 212764

COMENTARII (11)

DIANA B 1

22.03.2013, 09:39

Cum ultimul ??? cel mai recent , poate ai vrut sa zici dupa ce postezi atatea minunatii , sa renunti ? neaaaaaaaaaaaaa

Dea_Dea 1

22.03.2013, 10:55

Va multumesc de aprecieri!!
Ahh Diana , nu ultimul , cel mai recent , corect

ryta 1

05.01.2014, 09:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55