Tort cu nuci, crema de vanilie si ciocolata

de deyutzky in Torturi, 15 Ian 2016 | 15513 vizualizari

 

Cei care au trecut pana acum pe la Ikea cu siguranta stiu prajitura Almondy. De cate ori merg acolo mereu imi iau si o portie din aceasta delicioasa prajitura. Si pentru ca-mi place atat de mult, am incercat sa o reproduc acasa. Sunt mai multe variante ale acestei prajituri, eu am ales varianta de Almondy Cake with Daim (chiar imi cumparasem din Germania ciocolata Milka Daim, pe care la noi n-am gasit-o, dar cu siguranta poate fi inlocuita cu orice alta ciocolata care are acel crantz), iar in loc de migdale am pus nuci. PS: ultima poza este preluata de pe net. Am vrut sa va arat exact cutia cu praitura, care se gaseste in alte tari gata ambalata si numai buna de luata acasa :)) O vazusem inainte de sarbatori si pe la noi, mai exact in Auchan, dar dupa cateva saptamani a disparut. Ori au mutat-o in alta parte si n-am mai vazut-o eu :P :)) 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 8 linguri de zahar
  • 250 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 350 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar (sau adaugati dupa gust)
  • 3 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • Decor:
  • o ciocolata cu crant (milka daim) maruntita
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • cateva linguri de lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuci, crema de vanilie si ciocolata:

Blat:

Mixam albusurile cu praful de sare pana se fac spuma. Adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam. Punem faina amestecata cu praful de copt, adaugam si nuca si amestecam incet cu un tel pana la omogenizare.

Impartim compozitia in 2 parti egale.

Turnam prima parte din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt (tava mea are diametrul de 26cm) si o dam la cuptor la foc mic pentru aprox. 15 minute. Verificam cu o scobitoare, iar daca este gata, scoatem tava si lasam blatul la racit.

La fel procedam si cu cel de-al 2-lea blat.

Crema:

Amestecam intr-o craticioara galbenusurile cu zaharul(ne folosim de un tel). Adaugam treptat amidonul si amestecam bine pentru a nu se forma cocoloase. Turnam treptat laptele si amestecam. Dam oala pe foc mic si amestecam pana cand compozitia se ingroasa. La final adaugam esenta de vanilie, inchidem focul si lasam crema la racit. 

Asamblare:

Pe un platou asezam primul blat, adaugam un strat subtire de crema(aprox. 1/2 din crema), punem al 2-lea blat si acoperim cu restul de crema.

Peste crema punem ciocolata maruntita, iar peste ciocolata turnam glazura de ciocolata(pentru glazura topim ciocolata pe baie de aburi si o amestecam cu cateva linguri de lapte). Dam tortul la rece pentru cateva ore, apoi il servim.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu nuci, crema de vanilie si ciocolata 422425
retete culinare - Tort cu nuci, crema de vanilie si ciocolata 422426
retete culinare - Tort cu nuci, crema de vanilie si ciocolata 422427
retete culinare - Tort cu nuci, crema de vanilie si ciocolata 422428
retete culinare - Tort cu nuci, crema de vanilie si ciocolata 422435
retete culinare - Tort cu nuci, crema de vanilie si ciocolata 422436
retete culinare - Tort cu nuci, crema de vanilie si ciocolata 422439

COMENTARII (31)

carmendaniela77 1

21.03.2016, 16:13

am facut aceasta reteta acu 2 zile. Din punctul meu de vedere blatul ar trebui insiropat altfel are consistenta unui chec. crema ar trebui un pic imbunatatita pentru a o fluidiza. In rest este ok totul

deyutzky 1

21.03.2016, 19:23

Buna, Carmen. Ma bucur ca ai incercat reteta. Dupa cum am spus si in descriere, eu am incercat sa reproduc acea prajitura de la Ikea care este un pic mai altfel, in comporatie cu torturile obisnuite. Blatul nu este insiropat(dar eu in general cand fac un tort insiropez blatul), iar crema este una de vanilie, dar nu in cantitate mare. Intr-adevar, este putin mai "uscata" ca sa zic asa, fata de un tort obisnuit. Oricum, in functie de gustul fiecaruia, se pot aduce imbunatatiri retetei. Te pup

Panacris 1

20.05.2016, 11:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L