Tort cu nuci si crema de visine

de La Ancuta in Torturi, 8 Ian 2012 | 9508 vizualizari

 

Cu putina intarziere vreau sa urez tuturor Ionilor si Ioanelor LA MULTI ANI!!! Sa fiti fericiti si sanatosi! Si pentru ca am si eu un Ion in familie (sotul), nu putea lipsi tortul. La multi ani si sa fii fericit, pentru ca atunci cu siguranta voi fi si eu :).

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • esenta de rom
  • 80 g nuci macinate
  • Crema de visine:
  • 1 compot de visine (800 ml)
  • 2 jumatati de piersici din compot
  • 4 linguri gem de visine
  • 50 ml suc de portocala
  • 4 linguri miere
  • 80 g nuci tocate
  • 20 g gelatina
  • 200 ml smatana pentru frisca
  • Crema de iaurt:
  • 300 ml iaurt
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 jumatati de piersica din compot
  • coaja rasa de la o portocala
  • 15 g gelatina
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pentru decor:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 3 linguri lapte
  • 30 g unt
  • migdale feliate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuci si crema de visine:

Pentru blat separam ouale si mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana spuma devine lucioasa. Adaugam pe rand galbenusurile si amestecam usor dupa fiecare.

Faina o amestecam cu nuca macinata si o incorporam usor in compozitia de mai sus. la finala adaugam esenta de rom si omogenizam. Turnam compozitia in tava rotunda (24 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii (~30 de minute). Scoatem blatul pe un gratar si lasam sa se raceasca complet. Taiem apoi blatul in trei.

Crema de visine:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece. Scurgem visinele si le scoatem samburii. Peste visine adaugam piersicile taiate marunt, 6 linguri de compot si sucul de portocala. Punem pe foc sa dea un clocot. Dam de pe foc si adaugam gemul si mierea iar apoi pasiram cu mixerul vertical.

Gelatina hidratata o punem pe foc foarte mic pana se dizolva. Adaugam apoi 2-3 linguri din pasta de fructe si amestecam. Adaugam apoi gelatina peste fructe si amestecam bine. La final adaugam nucile taiate. Lasam sa se raceasca. Mixam smantana pentru frisca si cand devine pufoasa o adaugam peste fructe. Amestecam usor.

Pe un platou punem un blat si montam inelul de tort in jurul lui. Peste blat punem jumatate din crema de visine si cel de-al doilea blat iar apoi restul de crema. Acoperim cu ultimul blat si dam la frigider pana pregatim crema de iaurt.

Pentru crema de iaurt punem gelatina la hidratat in apa rece. Mixam iaurtul cu zaharul pudra iar apoi adaugam coaja rasa de portocala. Dizolvam gelatina pe foc mic si o adaugam peste iaurt amesteand bine. Cand incepe sa se intareasca adaugam frisca batuta si amestecam usor. La final adaugam piersicile taiate cubulete.

Intindem crema peste tort si dam la frigider pentru cateva ore, sau peste noapte. Dupa ce a stat la frigider scoatem inelul de tort. Ungem marginea cu gem de piersici si ornam cu nuca taiata sau migdale feliate.

Pentru decorul de ciocolata punem pe foc ciocolata impreuna cu laptele si untul si lasam sa se topeasca. Dam de pe foc si lasam sa se raceasca. Cu o lingura punem glazura pe marginea tortului, lasand sa curga din loc in loc.

Multumesc Sara pentru inspiratie :-*

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu nuci si crema de visine 140129
retete culinare - Tort cu nuci si crema de visine 140130
retete culinare - Tort cu nuci si crema de visine 140131
retete culinare - Tort cu nuci si crema de visine 140132
retete culinare - Tort cu nuci si crema de visine 140133
retete culinare - Tort cu nuci si crema de visine 140134
retete culinare - Tort cu nuci si crema de visine 140135

COMENTARII (68)

getix 1

06.01.2013, 18:19

La multi ani Ancuta! Acest tort este o bunatate, l-am pregatit si eu pt seara de revelion si toata lumea a fost incantata. Eu una iti multumesc pentru retetele postate si atat de explicite.

laura_n 1

08.05.2014, 15:39

superb!

La Ancuta 1

09.05.2014, 11:44

Multumesc mult dragutelor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L