Tort cu nuci si crema ganache

de deyutzky in Torturi, 12 Apr 2015 | 2627 vizualizari

 

Cum sa refuzi asa o felie? ..Nuci, ciocolata mmmm..

 

INGREDIENTE

  • Blat (2 foi):
  • 125 g unt la temperatura camerei
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 100 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g nuca macinata
  • o lingura de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Crema ganache:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 350 ml frisca lichida
  • 1 fiola esenta de rom
  • Sirop:
  • aprox.150ml apa
  • 2-3 lingurite zahar
  • esenta de rom
  • Decor:
  • 100 g ciocolata alba sau cu lapte
  • fulgi de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuci si crema ganache:

Crema:
Intr-un vas se adauga 200 ml frisca lichida (restul de 150 ml se mixeaza in alt bol separat si se pune la frigider) si se pune pe foc mic pana ajunge aproape de punctul de fierbere, dar nu trebuie sa fiarba.
Se da deoparte de pe foc, se adauga esenta de rom si ciocolata cu lapte rupta in bucatele, apoi se amesteca pana cand ciocolata se topeste complet. Lasam crema la racit, apoi o dam la congelator pentru 30 de minute si inca 2 ore la frigider. 
Scoatem vasul din frigider si mixam crema pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat frisca batuta separat si mixam pana la incorporare.

Blat:  

Mixam untul cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa. Intr-un alt bol amestecam faina cu cacaua, nuca si praful de copt, iar apoi turnam treptat din acest amestec peste compozitia de unt si mixam pana la incorporare.
Separat mixam albusurile cu praful de sare pana cand obtinem o spuma. Adaugam spuma de albusuri in compozitia de unt si amestecam cu o lingura de lemn. 
Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu pentru aprox. 35-40 de minute. Verificati cu o scobitoare daca este gata.
Se lasa la racit, apoi se taie in doua parti egale cu un cutit bine ascutit. Trebuie taiat cu grija pentru ca blatul v-a fi moale si pufos.

Asamblare:  

Pe un platou punem primul blat si il insiropam (amestecam apa cu zaharul si esenta), adaugam 1/2 din crema si al 2-lea blat pe care il insiropam.
Restul de crema il folosim pentru a orna tortul. Ciocolata alba o topim pe baie de aburi si o turnam in centrul tortului. La final adaugam fulgii de ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu nuci si crema ganache 375541
retete culinare - Tort cu nuci si crema ganache 375542
retete culinare - Tort cu nuci si crema ganache 375543
retete culinare - Tort cu nuci si crema ganache 375544
retete culinare - Tort cu nuci si crema ganache 375545
retete culinare - Tort cu nuci si crema ganache 375546
retete culinare - Tort cu nuci si crema ganache 375547
retete culinare - Tort cu nuci si crema ganache 375548
retete culinare - Tort cu nuci si crema ganache 375549
retete culinare - Tort cu nuci si crema ganache 375550
retete culinare - Tort cu nuci si crema ganache 375551

COMENTARII (15)

diaconta 1

13.04.2015, 10:08

Frumos si cu siguranta foarte gustos

Rocsi 1

13.04.2015, 19:31

Nuca, ciocolata, delicios!

dantes 1

15.04.2015, 13:20

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S