Tort cu nutella

de raluka93 in Torturi, 9 Apr 2013 | 1753 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 7 oua
  • 250 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • 1 lamaie

Sirop

  • 100g zahar
  • 250 ml apa
  • 1 esenta de rom

Crema

  • 1 borcan 750 g nutella
  • 1 pachet de unt(pt prajituri)

Ornat 500 g frisca lichida Hulala

Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nutella:

Blat

Se separa albusurile de galbenusuri,se bat albusurile spuma tare cu 250 g zahar.Se bat galbenusurile cu 3 linguri de ulei,se adauga esenta de rom cu zaharul vanilat si se dizolva praful de copt in zeama de lamaie.Se adauga faina si se amesteca pana devine cremoasa ca o smantana.Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se adauga compozitia si se lasa la cuptor 30 de min.(se face proba cu scobitoarea),dupa ce ati scos blatul din cuptor il lasam la racit,se taie in 3 si se insiropeaza.

Crema

Se  pune nutella intr-un castron si se adauga untul si se mesteca bine pana se topeste.Dupa ce ati insiropat prima felie se adauga crema si se pune felia urmatoare si tot asa.Puteti pune crema si deasupra pe ultima felie.

Ornat

Se pune frisca lichida intr-un castron si mestecati cu mixerul pana se intareste,se orneaza tortul.

Eu am pus si cateva cirese din compot deasupra.

 

COMENTARII (8)

Rocsi 1

10.04.2013, 13:10

Bunnn

Sim0na 1

10.04.2013, 14:15

delicios!

raluka93 1

11.04.2013, 23:44

asa este simplu si delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D