Tort cu nutella

de Rux in Dulciuri, 2 Mai 2016 | 865 vizualizari

 

Reteta cremei  si ideea tortului apartine Sarei Mike(culorile din farfurie)....iar cea a blatului mie....reusita si delicioasa combinatie! Tortul l-am preparat pentru sarbatoarea pascala...minunata alegere! Multumesc Sara draga mea :x

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 80 gr. unt gras( 82%)
  • 120 gr. zahar pudra
  • 150 gr. faina patiserie
  • 2 oua mari de tara
  • 90 ml lapte dulce
  • 1 portocala zeama si coaja
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • un sfert de lingurita praf de copt

Crema :

  • 400 gr. nutella
  • 400 gr. mascarpone
  • 100 ml frisca
  • 100 gr. zahar pudra
  • vanilie

Decor:

  • fulgi de ciocolata
  • fulgi de migdale
  • alune de padure
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nutella:

Untul se topeste, se adauga laptele, coaja si zeama de portocale.

Faina se cerne, ouale le mixam cu praful de sare, vanilia si zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam usor compozitia lichida si la final faina si praful de copt.

Forma se unge, se tapeteaza cu hartie de copt si se pune aluatul. Se coace pana trece testul scobitorii. Lasam blatul la racit.

Blatul nu necesita insiropare.

Crema: se mixeaza mascarpone cu zaharul si vanilia, apoi se pune frisca( batuta) si se amesteca, apoi se adauga nutella lingura cu lingura. 

Crema se pune peste tort, se decoreaza si se da la rece . Cu cat va sta mai mult( ideal peste noapte) cu atat va fi mai bun! Pastrati  tortul la rece, deoarece crema se inmoaie destul de repede.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu nutella 440942
retete culinare - Tort cu nutella 440943
retete culinare - Tort cu nutella 440944
retete culinare - Tort cu nutella 440945
retete culinare - Tort cu nutella 440946
retete culinare - Tort cu nutella 440947
retete culinare - Tort cu nutella 440948
retete culinare - Tort cu nutella 440949
retete culinare - Tort cu nutella 440951
retete culinare - Tort cu nutella 440952

COMENTARII (38)

Rux 1

03.05.2016, 19:10

Marcela

Rocsi 1

03.05.2016, 19:28

Cat de bun trebuie sa fie!

Rux 1

03.05.2016, 20:11

Multumesc Rocs...minunat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55