Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Blaturile:
Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma impreuna cu indulcitorul.
Adaugam pe rand galbenusurile si mixam. Dam deoparte mixerul si amestecam cu o lingura de lemn turnand amidonul amestecat cu praful de copt.
Impartim compozitia obtinuta in 2 parti egale in boluri diferite.
Intr-un bol adaugam esenta de vanilie, pentru blatul alb, iar in cealalta compozitie adaugam esenta de rom si 2 lingurite de cacao., pentru cel negru.
Tapetam o tava rotunda(cu diam de 22cm am avut eu) si turnam compozitia de cacao. Dam la cuptor pentru aprox.10-15 minute la foc potrivit. Verificam cu o scobitoare daca este gata. Scoatem blatul, il lasam la racit si turnam compozitia de vanilie si o dam la cuptor tot pentru 10-15 min.
Pregatim crema:
Intr-un bol mixam branza cu laptele, cacao, indulcitor si esenta de rom.
Dupa ce blaturile s-au racit punem blatul de cacao pe o tava, il insiropam cu sirop (amestecam apa, indulcitor si esenta de rom), adaugam 1/2 din cantitatea de crema, acoperim cu blatul de vanilie(apa, indulcitor, esenta de vanilie) si acoperim cu restul de crema.
Dam la frigider dupa care il servim.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult