Tort cu pepene

de ianculubita in Torturi, 29 Aug 2013 | 1091 vizualizari

 

Vreau sa va spun ca de cand au aparut pepenii,mi s-a intamplat de 2ori sa fie pe placul meu;asa ca am cautat pe google sa vad daca sunt retete cu pepene si am gasit ceva,am adaptat-o la ingredientele mele si ia priviti ce a iesit!!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • un praf de sare
  • miezul de la un pepene de 1 kg
  • 4 linguri zahar
  • 3 pliculete de gelatina
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 ceasca cu sirop sau zeama de compot
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu pepene:

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare si zahar,adaugam pe rand galbenusurile iar la sfarsit faina amestecand cu o spatula;rasturnam in forma de tort cu hartie si lasam la cuptor la foc mic pana se rumeneste.

Pepenele curatat de coaja si seminte,il pasam cu blenderul,il rasturnam intr-un vas si punem pe foc impreuna cu zaharul iar dupa ce s-a topit,fara sa fiarba,adaugam gelatina hidratata;amestecam bine pana se dizolva si dam vasul la frigider sa se intareasca putin apoi amestecam cu frisca batuta;eu nu ma impac de loc cu aceste pliculete,sau poate nu am rabdare sa astept asa ca am folosit 3plicuri cu foi de gelatina.

Forma in care am copt blatul,o imbracam in folie alimentara,punem blatul,insiropam putin apoi turnam crema deasupra,nivelam suprafata si lasam la frigider pana a doua zi cand ornam tortul si servim.

 

TIPS-URI

1

puteti orna si cu frisca,eu nu am avut

RETETA IN IMAGINI

Tort cu pepene-0
Tort cu pepene-1
Tort cu pepene-2
Tort cu pepene-3
Tort cu pepene-4
Tort cu pepene-5
Tort cu pepene-6
Tort cu pepene-7
Tort cu pepene-8
Tort cu pepene-9
Tort cu pepene-10
Tort cu pepene-11
Tort cu pepene-12

COMENTARII (22)

Bya Ralu 1

29.08.2013, 19:55

ianculubita 1

30.08.2013, 09:56

mihaelar63 1

30.08.2013, 10:06

Ce roz e

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04