Tort cu pere

de adriana65 in Torturi, 5 Noi 2009 | 2170 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • - 3 oua
  • - 100 g zahar
  •  - 1 plic zahar vanilinat
  • - 40 g faina
  •  - 30 g amidon
  • - 30 g cacao
  • Umplutura
  • - 1 kg pere
  • -10 g gelatina
  • - 500 g smantana
  • - 70 g zahar
  • - 20 ml rom
  • - 3 linguri cacao
  • - 200 ml frisca
  • Separat 300 ml apa si 100 g zahar.
  • Pentru ornat
  •  - 300 ml frisca
  • - 1 plic intaritor de frisca
  •  - 1 lingura cu zahar
  • - o lingura ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu pere:

Am inceput cu decojirea perelor si taierea lor in 4. Intr-o cratita cu 300 ml apa si 100 g zahar se pun perele la fiert. Se lasa aproximativ 10 minute; este de ajuns sa se inmoaie perele; dupa care se scurg si se lasa sa se raceasca.
Pentru blat se separa ouale; se bat galbenusurile cu zahar tos si zahar vanilinat. Albusurile se bat spuma dupa care se amesteca cu galbenusurile. Ingredientele uscate: faina, amidonul si cacaoa se amesteca si apoi se inglobeaza in compozitia de oua . Se pune intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si se da la copt aproximativ 30 minute.
In acest timp se trece la prepararea cremei.
Se amesteca smantana cu 100 ml suc de pere rece, zahar, rom si cacao. Se dizolva gelatina in 50 ml suc de pere (se procedeaza conform indicatiilor) si se inglobeaza in fir subtire in crema; se da la rece 30 minute.
Se bate frisca. Cand incepe sa se intareasca se inglobeaza crema de smantana.
Blatul de tort se pune in tava in care s-a copt, tapetata de aceasta data cu folie alimentara, se insiropeaza cu 100 ml din sucul de pere; se pun cateva linguri de crema apoi se pun feliutele de pere scurse bine ( am pastrat cateva feliute pentru ornat) si se acopera cu restul de crema. Se da la rece pentru circa 3 ore.
Frisca pentru ornat se bate impreuna cu praful intaritor si cu zahar.
Tortul se acopera cu frisca si se decoreaza cu feliutele de pere ramase si cu cateva bile din pere pe care am avut grija sa le scot din feliile taiate mai gros de pere.
Deasupra am mai ras si putina ciocolata.
 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu pere 10272
retete culinare - Tort cu pere 10273
retete culinare - Tort cu pere 10274
retete culinare - Tort cu pere 10275
retete culinare - Tort cu pere 10276
retete culinare - Tort cu pere 10277

COMENTARII (5)

adriana65 1

08.11.2009, 21:11

Luminita, nu am incercat, dar cred ca se pot inlocui perele, cu conditia sa folosesti mere de toamna si sa nu fierbi merele mai mult de 2 - 3 minute

rivka 1

10.11.2009, 17:10

arata foarte bine cred ca e foaaaaarte bun....

elena1988 1

02.02.2011, 17:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S