Tort cu pere

de adriana65 in Torturi, 5 Noi 2009 | 5888 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • - 3 oua
  • - 100 g zahar
  •  - 1 plic zahar vanilinat
  • - 40 g faina
  •  - 30 g amidon
  • - 30 g cacao
  • Umplutura
  • - 1 kg pere
  • -10 g gelatina
  • - 500 g smantana
  • - 70 g zahar
  • - 20 ml rom
  • - 3 linguri cacao
  • - 200 ml frisca
  • Separat 300 ml apa si 100 g zahar.
  • Pentru ornat
  •  - 300 ml frisca
  • - 1 plic intaritor de frisca
  •  - 1 lingura cu zahar
  • - o lingura ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu pere:

Am inceput cu decojirea perelor si taierea lor in 4. Intr-o cratita cu 300 ml apa si 100 g zahar se pun perele la fiert. Se lasa aproximativ 10 minute; este de ajuns sa se inmoaie perele; dupa care se scurg si se lasa sa se raceasca.
Pentru blat se separa ouale; se bat galbenusurile cu zahar tos si zahar vanilinat. Albusurile se bat spuma dupa care se amesteca cu galbenusurile. Ingredientele uscate: faina, amidonul si cacaoa se amesteca si apoi se inglobeaza in compozitia de oua . Se pune intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si se da la copt aproximativ 30 minute.
In acest timp se trece la prepararea cremei.
Se amesteca smantana cu 100 ml suc de pere rece, zahar, rom si cacao. Se dizolva gelatina in 50 ml suc de pere (se procedeaza conform indicatiilor) si se inglobeaza in fir subtire in crema; se da la rece 30 minute.
Se bate frisca. Cand incepe sa se intareasca se inglobeaza crema de smantana.
Blatul de tort se pune in tava in care s-a copt, tapetata de aceasta data cu folie alimentara, se insiropeaza cu 100 ml din sucul de pere; se pun cateva linguri de crema apoi se pun feliutele de pere scurse bine ( am pastrat cateva feliute pentru ornat) si se acopera cu restul de crema. Se da la rece pentru circa 3 ore.
Frisca pentru ornat se bate impreuna cu praful intaritor si cu zahar.
Tortul se acopera cu frisca si se decoreaza cu feliutele de pere ramase si cu cateva bile din pere pe care am avut grija sa le scot din feliile taiate mai gros de pere.
Deasupra am mai ras si putina ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

adriana65 1

08.11.2009, 21:11

Luminita, nu am incercat, dar cred ca se pot inlocui perele, cu conditia sa folosesti mere de toamna si sa nu fierbi merele mai mult de 2 - 3 minute

rivka 1

10.11.2009, 17:10

arata foarte bine cred ca e foaaaaarte bun....

elena1988 1

02.02.2011, 17:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de iaurt si mousse de Nutella