Tort cu piersici

de cec in Torturi, 14 Ian 2011 | 5737 vizualizari

 

fiind ziua soacrei si nestiind ce sa-i fac cadou m-am gandit la un tort, asa ca m-am pus pe treaba

 

INGREDIENTE

  • ingrediente blat
  • 4 oua
  • 2 cani zahar
  • 1 cana ulei
  • 3 banane mature
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare
  • 3 cani faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • ingrediente crema
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 500 ml frisca
  • 300 ml nectar piersici
  • 100 g ciocolata alba
  • 15 g gelatina
  • colorant galben
  • compot piersici
  • gem caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piersici:

Ouale le-am batut cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare, am adaugat uleiul si am omogenizat. Bananele le-am zdrobit cu furculita, am adaugat o lingurita de scortisoara si am adaugat compozitiei de oua Am adaugat si faina amestecata cu praful de copt si am dat la cuptor la foc potrivit

Ouale impreuna cu zaharul le-am batut pe baie de abur pana am vazut ca isi dubleaza volumul si se ingroasa,le-am lasat deoparte sa se raceasca. Am topit ciocolata cu 100 ml frisca, am amestecat cu nectarul de piersici,am pus peste compozitia de oua si am omogenizat bine. Am adaugat si gelatina in crema calda si am lasat la rece pana a inceput sa se inchege putin. Intre timp ,se bate bine restul de 4000ml frisca si cand crema de capsuni a inceput sa se inchege putin ,se amesteca cu frisca

Asamblare

Am taiat blatul in trei, am pus prima foie, am insiropat cu zeama de la compotul de piersici, am pus jumatate din crema , piersici taiate feliute, a 2 a foie, insiropat, uns un strat subtire de gem de caise,cealalta jumatate crema, ultima foie blat, insiropat si dat la rece. Dupa ce s-a intarit crema am scos si am ornat cu frisca si ornamente din pasta de lapte praf

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

nadina73 1

14.01.2011, 17:57

Ce dulce ai fost"Aaaa...inca ceva,soacra a implinit 66 ani sau 99 "

binenteles ca 66 ca pana la 99 "la multi ani soacrei

zaharia_mihaela2005 1

14.01.2011, 18:17

f frumos tortul si ajutorul
la multi ani soacrei

cec 1

14.01.2011, 19:42

multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de oua, frisca si fructe