Tort cu piersici

de papabundetot in Torturi, 6 Iul 2014 | 919 vizualizari

 

Pentru ca e vara,cald si frumos,cred ca un tort racoros e o alegere buna pentru weekend,asa ca am pregatit si eu un tort de piersici cu iaurt,aromat si foarte usor de preparat,chiar si pentru cei care nu petrec foarte mult timp in bucatarie si poate nu sunt foarte indemanatici :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 300 gr biscuiti
  • 150 gr unt (la temperatura camerei)
  • Pentru crema:
  • 5 piersici
  • 400 gr iaurt 0% grasimi
  • 200 ml frisca
  • 4 linguri gelatina
  • 4 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piersici:

Blatul: Biscuitii i-am dat prin robot pentru a-i sfarama,apoi i-am pus intr-un castron si i-am amestecat bine cu untul moale,la temperatura camerei. Am pus apoi biscuitii cu unt intr-o forma de tort,am presat bine si am dat forma la frigider pentru a se intari.

Crema:
Am taiat piersicile in cuburi,nu foarte mici,le-am pus intr-o cratita impreuna cu zaharul si le-am lasat la foc pana cand s-au inmuiat bine,dupa ce am oprit focul,am adaugat gelatina,am amestecat bine si am introdus apoi blenderul pentru a obtine un piure de piersici.Am lasat piureul la racit.

Frisca am batut-o bine,am adaugat peste ea iaurtul,am amestecat si apoi piure-ul de piersici racit.Am turnat aceasta compozitie peste blatul de biscuiti si am dat la frigider pana a 2-a zi.

Eu am decorat tortul pe margini cu seminte de mac,pentru contrast si cateva felii de piersica proaspata.

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu piersici 330818
retete culinare - Tort cu piersici 330819
retete culinare - Tort cu piersici 330820
retete culinare - Tort cu piersici 330821
retete culinare - Tort cu piersici 330822
retete culinare - Tort cu piersici 330823
retete culinare - Tort cu piersici 330824
retete culinare - Tort cu piersici 330825

COMENTARII (12)

Rocsi 1

06.07.2014, 14:41

Bun si racoros. Imi place!

Andreea Caroline 1

06.07.2014, 17:35

Cred ca e tare bun

robert_badica 1

06.07.2014, 19:19

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D