Tort cu piersici si capsuni

de Andra_Constantinescu in Mancare copii, 23 Mai 2016 | 8701 vizualizari

 

Un tort rapid, racoritor si fara coacere.

 

INGREDIENTE

  • 300 g capsuni + 3 linguri zahar;
  • 400 g piscoturi (o punga cu 4 randuri);
  • o conserva cu compot de piersici decojite (820 g);
  • un plic de gelatina (10 g);
  • 100 ml apa rece;
  • 700 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
  • 18 capsuni pentru decor;
  • bilute colorate din zahar, pentru decor.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piersici si capsuni:

Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se fierb cu trei linguri de zahar pana cand incep sa se prinda de vas. Se lasa sa se raceasca. 

Se umezeste o tava lata de cozonac si se pune o folie peste ea. 

Se desface conserva de compot. Se scot piersicile, iar compotul se strecoara. Se inmoaie piscoturile in el si se imbraca peretii tavii cu ele, mai putin partea de jos, unde se aseaza felii de piersica. 

Piersicile ramase se maruntesc in robotul de bucatarie.

Se mixeaza 200 ml frisca (daca nu este indulcita, se pot adauga 2-3 linguri de zahar).

Se pune o cratita cu apa la foc.

Se hidrateaza 5 g de gelatina cu 50 ml apa rece, iar dupa ce s-au intarit se topesc pe baie de abur.

Frisca batuta se amesteca cu piureul de piersici si cu gelatina, dupa care se aseaza in tava. 

Peste crema cu piersici se aseaza un rand de piscoturi inmuiate in compot.

Capsunile se maruntesc in robotul de bucatarie.

Se mixeaza 200 ml frisca (daca nu este indulcita, se pot adauga 2-3 linguri de zahar).

Se hidrateaza celelalte 5 g de gelatina cu 50 ml apa rece, iar dupa ce s-au intarit se topesc pe baie de abur.

Frisca batuta se amesteca cu piureul de capsuni si cu gelatina, dupa care se aseaza in tava. 

Peste crema cu capsuni se aseaza un rand de piscoturi inmuiate in compot.

Se baga tortul la frigider pana cand se incheaga (3-4 ore), apoi se orneaza cu restul de frisca, bilutele colorate si capsunile.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (15)

Panacris 1

23.05.2016, 22:49

Merisor 1

24.05.2016, 06:59

Minunat!

Andra_Constantinescu 1

24.05.2016, 16:43

Multumesc mult, dragilor!

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Painea "Caraghiosul"