Tort cu piersici si ciocolata alba

de La Ancuta in Torturi, 3 Feb 2013 | 2594 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 150 ml apa
  • 120 ml ulei
  • 50 g cacao
  • 280 g f aina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata alba
  • 550 ml smantana pentru f risca
  • 15 g gelatina
  • 100 ml apa rece
  • Crema cu piersici:
  • 450 g piersici din compot
  • 350 ml smantana pentru f risca
  • 2 linguri zahar pudra
  • 10 g gelatina
  • 5 linguri apa
  • Bordura de ciocolata:
  • 400 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt
  • 50 ml lapte
  • o fasie de punga cu bule, pentru ambalat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piersici si ciocolata alba:

Blat:

Mixam albusurile spuma impreuna cu apa si un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana cand spuma luceste. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si le adagam peste spuma. Amestecam pana se incorporeaza. Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt si o adaugam apoi treptat in compozitie. Amestecam usor pana se incorporeaza.

Turnam compozitia in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii (~25 de minute). Scoatem blatul pe un gratar de bucatarie si il lasam la racit. Dupa ce s-a racit il taiem in trei foi.

Pregatim apoi crema de ciocolata alba. Rupem ciocolata si o punem la topit impreuna cu 200 ml smantana pentru frisca. Dam deoparte si amestecam pana se omogenizeaza. apoi lasam la racit.

Gelatina o hidratam in 100 ml apa rece iar apoi o topim pe foc mic, avand grija sa nu clocoteasca. Dam de pe foc si adaugam 4 linguri de ciocolata topita, peste gelatina. Amestecam pana se omogenizeaza apoi putem amestecam cu restul de ciocolata topita.

Separata mixam frisca ramasa (350 ml) apoi o adaugam peste ciocolata topita si amestecam usor pana se omogenizeaza.

Pe un platou asezam o foaie de tort si montam in jurul ei inelul pentru tort. Peste blat punem crema de ciocolata si nivelam. Acoperim cu cea de-a doua foaie de tort si dam la frigider pana pregatim crema de piersici.

Scurgem piersicile de sirop si le taiem bucatele mici.

Mixam smantana pentru frisca impreuna cu zaharul pudra, iar gelatina o punem la hidratat in 5 linguri de apa rece. Dupa ce s-a hidratat o dizolvam la foc mic. Peste gelatina adaugam 3 linguri de frisca si amestecam pana se omogenizeaza apoi o amestecam usor cu restul de frisca batuta. La final adaugam pirsicile taiate si amestecam usor.

Punem crema pe tort si acoperim cu ultima foaie de blat. Dam tortul la frigider pentru doua ore.

Dupa ce a stat la frigider scoatem inelul si imbracam tortul intr-un strat subtire de frisca apoi ne ocupam de bordura de ciocolata.

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu laptele si untul. Dam apoi deoparte si amestecam pana se omogenizeaza.

Ciocolata topita o intindem in strat uniform pe toata supragata foliei de impachetat si lasam sa se raceasca, atat cat sa nu mai curga. Montam folia cu ciocolata pe marginea tortului si dam la frigider pana se intareste sau chiar peste noapte. Dupa ce s-a intarit indepartam usor folia.

Ornam apoi dupa preferinte (eu m-am grabit pentru ca era cam tarzie ora) .

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu piersici si ciocolata alba 202066
retete culinare - Tort cu piersici si ciocolata alba 202067
retete culinare - Tort cu piersici si ciocolata alba 202068
retete culinare - Tort cu piersici si ciocolata alba 202069
retete culinare - Tort cu piersici si ciocolata alba 202071
retete culinare - Tort cu piersici si ciocolata alba 202072

COMENTARII (37)

alba_zori 1

04.02.2013, 16:21

foarte frumos si bun,imi place foarte mult zaharul tau violet,si bordura de cioco,super tort!

Gabriela T 1

25.05.2013, 22:47

Foarte bun si frumossss

alinadaria 1

26.05.2013, 00:23

chiar trb sa fac reteta asta,arata ffffffffffff bine.sper sa reusesc,vreau sa-l fac de ziua fetitei mele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S