Tort cu piscoturi

de iqphantom in Torturi, 8 Feb 2013 | 2610 vizualizari

 

Un tort usor si rapid de facut. Gustul bate aspectul .:)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • Piscoturi pentru 3 straturi ( cantitatea depinde de forma in care se face tortul)
  • Sirop din apa , zahar ( dupa gust) si rom
  • Crema Nesquick:
  • 500 gr crema de branza de vaci
  • 200gr zahar
  • 500 ml frisca
  • 8-10 linguri de Nesquick sau altfel de cacao instant
  • 2 plicuri de gelatina granule ( 20 gr)
  • Crema Straciatella :
  • 500 gr crema de branza de vaci
  • 200gr zahar
  • 500 ml frisca
  • 6-7 linguri de granule de ciocolata ( Chocolate Streusel)
  • 2 plicuri de gelatina granule ( 20 gr)
  • Decor:
  • 1 kg fondant marshmallow colorat
  • Flori de zahar
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piscoturi:

Crema Nesquick:

Se hidrateaza gelatina in 8 linguri de apa.

Restul ingredientelor se amesteca cu mixerul la viteza mare pana rezulta o crema densa. ( 10 -20 min depinde de puterea mixerului)

Gelatina se lichefiaza la microunde sau in bain-marie. Se racoreste si se adauga la crema.

La fel se procedeaza si pentru crema Straciatella.

Asezare:

Se tapeteaza o forma cu folie alimentara sau celofan si pe fund se aseaza un strat de piscoturi usor insiropate.

Peste el se aseaza crema Nesquick.

Urmatorul strat se formeaza din piscoturi.

Urmeaza crema Straciatella si din nou piscoturi.

Forma se da la rece 2 ore.

Decor:

Tortul se imbraca intr-un strat subtire de fondant si se decoreaza .

 

 

TIPS-URI

1

Gelatina nu are voie sa atinga punctul de fierbere

2

Fondatul se intinde cel mai bine pe o suprafata neteda unsa cu margarina sau ulei si pudrata cu amidon

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu piscoturi 202967
retete culinare - Tort cu piscoturi 202968
retete culinare - Tort cu piscoturi 202969

COMENTARII (8)

iqphantom 1

09.02.2013, 14:41

multumesc din suflet tuturor

gaby_gabytza 1

05.06.2013, 14:19

superb

iqphantom 1

17.06.2013, 13:31

merci frumos gaby

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29