Tort cu piscoturi, fructe si frisca

de Moni_alex in Dulciuri, 5 Ian 2016 | 9728 vizualizari

 

Un tort rapid si racoritor pe care l-am facut de multe ori pentru Revelion.

 

INGREDIENTE

  • un pachet de piscoturi (400 g)
  • 750 ml smantana pentru frisca La Dorna
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • 2 portocale
  • 2 bucati de kiwi
  • un mango
  • o banana
  • un compot mic de ananas rondele sau bucati
  • un compot de piersici decojite
  • boabe de struguri pentru ornat
  • 200 g ciocolata cu lapte sau neagra topita cu putin unt,pentru ornat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piscoturi, fructe si frisca:

Mai intai pregatim frisca.

Batem bine smantana rece din frigider cu mixerul mai intai la viteza mica, apoi la viteza mare pana se intareste foarte bine. Apoi adaugam 3-4 linguri de zahar pudra, dupa gust, amestecam cu mixerul la viteza mica si foarte putin pentru a nu taia frisca.

Se da la rece cateva ore.

intre timp, scoatem piersicile si ananasul din compot si le lasam la scurs.

Curatam portocalele, le decojim de pielita si le taiem bacatele mici.

Curatam cele 2 bucati de kiwi, o bucata o taiem bucatele mici si o bucata o dam pe jumatate si o taiem feliute pentru ornat.

Curatam banana si mango si le taiem bucatele.

Piscoturile le inmuiem in zeama de la cele 2 compoturi.

Asamblarea tortului: intr-o cratita punem un rand de piscoturi inmuiate in compot, un strat subtire de frisca, un strat de fructe taiate si scurse de zeama, apoi un strat de frisca si continuam cu un rand de piscoturi, frisca, fructe, frisca pana la ultimul strat de piscoturi.

Acoperim cratita cu folie alimentara sau folie de aluminiu si lasam la congelator pana a doua zi.

A doua zi rasturnam tortul pe un platou, il ornam cu frisca, boabe de struguri taiate pe jumatate, rondele de kiwi si ciocolata topita.

 

 

 

TIPS-URI

1

Vasul in care bateti smantana pentru frisca sa-l tineti 15 minute in frigider

2

in cratita sa puneti folie alimentara pentru a se rasturna mai usor a doua zi

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piscoturi, fructe si frisca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu piscoturi