Tort cu piscoturi, fructe si visinata

de Doinavar in Prajituri, 8 Mar 2013 | 1941 vizualizari

 

Este o prajitura dedicata dragilor nostri barbati de 8 martie, cand nu prea avem timp de pierdut in bucatarie. Ii multumim cu un desert si bautura deodata. Ne ramane mai mult timp ca sa ne facem mai frumoase pentru ei si sa ne giugiulim.

 

INGREDIENTE

  • 16 piscoturi
  • 2 kiwi
  • 1 portocala
  • 1 grapefruit
  • unt cat o nuca
  • 150 g ciocolata menaj
  • 1 plic crema cremsnit (crema de vanilie)
  • 700 ml lapte
  • 200 ml visinata (lichior, whisky, cognac)
  • cateva stafide brune, drageuri de ciocolata pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piscoturi, fructe si visinata:

Curatati fructele de coaja si taiati-le feliute subtiri. Puneti la topit ciocolata cu untul in bain marie. Intre timp, treceti prin visinata 8 piscoturi si asezati-le unul langa altul pe o tava. Preparati crema de vanilie: puneti praful de crema intr-un castron si mixati-l cu laptele 4-5 minute (conform indicatiilor de pe pachet).

Intindeti peste piscoturi jumatate din crema de vanilie, acoperiti apoi cu un strat de felii de kiwi. Puneti deasupra inca un strat de 8 piscoturi trecute prin bautura. Luati ciocolata de pe aragaz, omogenizati compozitia cu un tel micut, cu doua linguri de apa fierbinte, apoi turnati-o peste piscoturi.

Imbracati tortul in crema de vanilie, tapetati-l lateral cu felii de kiwi si deasupra cu felii de portocala si grapefruit. Decorati cu stafide, drageuri de ciocolata, bombonele, etc.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi si mandarine, clementine, visine din visinata, fructe din compot, etc.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu piscoturi, fructe si visinata-0
Tort cu piscoturi, fructe si visinata-1
Tort cu piscoturi, fructe si visinata-2
Tort cu piscoturi, fructe si visinata-3
Tort cu piscoturi, fructe si visinata-4
Tort cu piscoturi, fructe si visinata-5
Tort cu piscoturi, fructe si visinata-6
Tort cu piscoturi, fructe si visinata-7

COMENTARII (7)

adry88 1

08.03.2013, 20:25

Rocsi 1

08.03.2013, 21:17

Bun, bun!

MotanLaOale 1

08.03.2013, 23:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04