Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale

de Andra_Constantinescu in Torturi, 24 Dec 2015 | 2753 vizualizari

 

Un tort foarte bun pentru Mos Craciun, inspirat de la "Prajitura cu struguri" a lui Merisor. Este preferatul soacrei mele, care il pregateste de sarbatori, dar anul asta l-am pregatit eu :D

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albusuri;
  • un praf de sare;
  • 7 linguri zahar;
  • 6 linguri apa fierbinte;
  • 50 g nuca de cocos;
  • 4 linguri faina;
  • un plic de praf de copt.
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida;
  • 125 g ciocolata alba;
  • un praf de sare;
  • 500 g mascarpone.
  • In plus:
  • 10 piscoturi;
  • 200 g fructe tropicale din conserva.
  • Sirop pentru blat:
  • 250 ml sirop din conserva de fructe tropicale.
  • Sirop pentru inmuierea piscoturilor:
  • 3 linguri zahar;
  • 250 ml apa;
  • o lingura cu varf de cafea macinata;
  • esenta de rom.
  • Diametru forma: 23 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale:

Blat:

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana cand se fac spuma, apoi cu 3 linguri de zahar pana cand devin ca o bezea.

Se caramelizeaza 4 linguri de zahar, peste care se pun 6 linguri de apa fierbinte si se mai tin la foc mic, mestecand pana cand se topeste zaharul. Se toarna peste bezeaua de albusuri in fir subtire si se mixeaza. Se incorporeaza nuca de cocos si faina amestecata cu praful de copt, treptat. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se lasa sa se raceasca, apoi se pune pe un platou si se insiropeaza cu 250 ml de sirop dintr-o conserva de fructe tropicale.

Crema:

Frisca lichida, ciocolata rupta in bucatele si un praf de sare se pun la foc mic pana cand se topeste toata ciocolata, apoi se lasa sa se raceasca. Dupa aceea, se mixeaza pana cand crema devine spumoasa. Se incorporeaza mascarponele, putin cate putin.

Sirop pentru inmuierea piscoturilor:

Se caramelizeaza 3 linguri de zahar, dupa care se adauga apa. Se lasa in continuare la foc pana cand se topeste tot zaharul, apoi se adauga cafeaua. Se mai da in doua-trei clocote, dupa care se ia vasul de pe foc si se adauga esenta de rom. Se lasa sa se raceasca.

Asamblare:

Peste blatul insiropat se pune o treime din crema, se adauga piscoturile inmuiate in sirop (care se strecoara), inca o treime din crema, iar cu cealalta treime se orneaza tortul. Deasupra se pun fructele tropicale taiate in bucati mici.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale-0
Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale-1
Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale-2
Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale-3
Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale-4
Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale-5
Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale-6
Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale-7
Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale-8
Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale-9
Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale-10
Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale-11
Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale-12
Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale-13
Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale-14
Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale-15
Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale-16
Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale-17
Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale-18
Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale-19
Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale-20
Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale-21
Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale-22

COMENTARII (21)

Andra_Constantinescu 1

25.12.2015, 21:34

Multumesc tuturor pentru aprecieri!

Rocsi 1

26.12.2015, 14:11

Un tort racoros, imi place!

cristinutanicolita 1

26.12.2015, 14:48

f bun,imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20