Tort cu piscoturi si ciocolata

de LUK in Torturi, 10 Iun 2012 | 1985 vizualizari

 

Un tort pregatit cu multa dragoste de ziua sotului meu,pe 23 mai.Delicios.Ideea blatului cu piscoturi l-am luat de la Andreea (bitza) Multumesc!
Nu am poze din timpul prepararii pentru ca am mai facut inca un tort si am fost foarte grabita dar e simplu simplu de facut.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 3 oua
  • o lingura de apa rece
  • 3 linguri faina+o lingura de cacao
  • o jumatate de lingurita de praf de copt
  • 100 gr zahar
  • un praf de sare
  • 7-8 piscoturi

Pentru crema de ciocolata alba:

  • 200 gr ciocolata alba
  • 350ml smantana pentru frisca
  • un sfert de lingurita(rasa) de coaja de portocala
  • 6 gr gelatina

Pentru crema de ciocolata cu lapte:

  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 350ml smantana pentru frisca
  • 6 gr gelatina

In plus:

  • putin suc de portocala(20-30ml)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piscoturi si ciocolata:

Pregatirea blatului:

Separati albusurile de galbenusuri.Bateti spuma tare albusurile impreuna cu apa si un praf de sare.Cand sau batut bine adaugati treptat zaharul si bateti in continuare pana cand devin spuma tare.Amestecati faina cu cacao si praful de copt.Incorporati o usor cu o lingura de lemn in albusuri.Ungeti tava de tort cu putin ulei.Turnati compozitia.Usor asezati piscoturile apasindu le un pic.Coaceti cca 20 min(faceti testul cu scobitoarea).

Dupa ce s-a copt il racim.Asezam apoi pe platou,il insiropam cu putin suc proaspat  de portocala ,punem in jurul lui inelul de la tava si pregatim cremele.

Crema alba:

Hidratam gelatina in 2-3 linguri de apa.Topim ciocolata impreuna cu 150ml frisca la foc mic sau pe abur.Cand s-a topit luam de pe foc.Lasam2-3 min apoi adaugam gelatina si amestecam bine sa se dizolve complet.Batem restul de frisca,adaugam coaja de portocala si amestecam cu crema de ciocolata.Turnam crema alba peste blat si dam la rece pana cand pregatim crema a 2 a.(pentru a 2 crema am luat inelul de la tava si am lasat crema un pic la rece apoi am pus o peste crema alba)

Crema 2:

Se procedeaza la fel ca si la crema alba(exceptind coaja de portocala)

 

 

 

TIPS-URI

1

am folosit o tava cu diam de 26cm

RETETA IN IMAGINI

Tort cu piscoturi si ciocolata-0
Tort cu piscoturi si ciocolata-1
Tort cu piscoturi si ciocolata-2

COMENTARII (19)

LUK

LUK 1

11.06.2012, 09:03

multumesc tuturor!

Miha

Miha 1

11.06.2012, 09:30

La multi ani sotului!

LUK

LUK 1

11.06.2012, 13:09

Multumesc Miha!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!