Tort cu portocale

de georgiana24 in Torturi, 15 Ian 2013 | 2306 vizualizari

 

este o prajitura rapida si ft gustoasa.se poate face si din mandarine sau lamaie(cui ii place ft mult lamaia)

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie (in caz de faci cu lamaie poti pune si altfel de aroma numai de ciocolata nu)
  • 30 gr de gelatina
  • 8 oua
  • 2 cani de zahar (daca vrei mai dulce se mai poate pune nu e nici o problema)
  • 1 pachet mare de piscoturi (se poate face si cu biscuiti dar sa fie simpli)
  • 1 litru de frisca
  • 4 portocale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu portocale:

Laptele se pune pe foc (la incet), oualele se separa, galbenusurile se amesteca cu zaharul, budinca si gelatina. Se amesteca bine si se adauga peste lapte. Se lasa pe foc amestecand continuu pana se obtine o crema un pic grosuta dupa care se lasa la racit. Se rade coaja a doua portocale si se adauga in compozitia calda lasata la racit.

Intr-un vas se bat albusurile spuma iar in altul frisca. Pana se raceste crema pregatim forma tortului.

Alegem o oala sau un bol mare cu fundul rotund (sau patrat ce forma doriti) si adanc si se pune folie de bucatarie acoperand fundul si peretii bolului. Se taie portocalele felii subtiri (se pot lasa chiar si cu coaja are un aspect frumos) si se aseaza pe fundul si pe peretii bolului. Cand s-a racit crema se adauga albusurile spuma si frisca se amesteca bine toate si punem un strat de crema peste feliutele de portocale (sa fie cam de un deget grosime) si un strat de piscoturi. In acest fel trebuie sa va iasa cam 3 straturi de crema si 2 de piscoturi depinde de bolul in care faceti, ultimul strat trebuie sa fie de crema si se orneaza iar cu un strat de feliute de portocale. Se inveleste cu folie si se da la rece.

Este foarte buna a doua zi. Cand doriti sa mancati acest tort nu e nevoie decat sa il rasturnati pe un platou (ca la mamaliga) si indepartati folia.

 

COMENTARII (8)

Rocsi

Rocsi 1

16.01.2013, 13:19

Bine ai venit!

Sim0na

Sim0na 1

17.01.2013, 21:38

foarte bine arata

T I M E A

T I M E A 1

20.01.2013, 01:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!