Tort cu portocale

de Adele in Dulciuri, 17 Ian 2015 | 1326 vizualizari

 

Daca tot este vremea portocalelor am pregatit un tort simplu si aromat.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua.
  • 100 gr de zahar.
  • 3 linguri cu ulei.
  • 1 iaurt 100 gr(eu am folosit iaurt grecesc).
  • Suc de la 2 portocale.
  • 3 linguri cu dulceata de portocale.
  • 100 gr de faina.
  • 50 gr amidon de porumb
  • 1 praf de copt.
  • Sirop:
  • Suc de portocale.(de la o portocala)
  • 3 linguri zahar.
  • 1 esenta portocala.
  • 50 ml apa.
  • Decor:
  • Ciocolata amara.
  • portocala.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu portocale:

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul la viteza maxima,treptat se adauga uleiul si se continua pentru 15 minute,pana devin spumoase.Se adauga iaurtul si dulceata se incorporeaza si faina,amidonul si praful de copt.Se adauga sucul de portocale si se amesteca de jos in sus cu un tel(spatula de silicon).Se tapeteaza o tava rotunda (diametru 24) se pune compozitia si se da la cuptor(preincalzit) la 170° pentru 25 de minute.

Intre timp se pregateste siropul:intr-o oala se pun ingredientele si se fierb pentru 10 minue.Se lasa la racit.

Blatul racit se aseaza pe un gratar se insiropeaza fara a fi taiat,se lasa cateva minute la rece dupa care se inveleste in toping de ciocolata neagra.

Se lasa la rece cateva ore.

Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

Se poate lasa si simplu,deasupra decorat cu zahar pudra.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu portocale-0
Tort cu portocale-1
Tort cu portocale-2
Tort cu portocale-3

COMENTARII (21)

marcela1979

marcela1979 1

18.01.2015, 11:35

bun bunut

Adele

Adele 1

18.01.2015, 12:51

roxana_simona

roxana_simona 1

22.01.2015, 12:52

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi cu mazare si ton

de katty 5

Salata de cartofi...

ieri la 08:44

Macrou la cuptor cu legume

de katty 5

Macrou la cuptor...

ieri la 08:39

Macrou usturoiat cu piure de mazare

de katty 5

Macrou usturoiat...

ieri la 08:33

Supa de somon cu cartofi

de katty 5

Supa de somon cu...

ieri la 08:27