Tort cu portocale,miere si piersici

de Ligia Bxl in Torturi, 8 Mai 2014 | 3695 vizualizari

 

Acest tort l-am facut de ziua fetei mele care a implinit frumoasa varsta de 15 ani,off ce trece timpul asta parca ieri era micuta :( , te iubesc fetita mea sa-mi cresti mare si sanatoasa :-*

 

INGREDIENTE

  • Ptr biscuit:
  • 140 gr de unt moale la temp. camerei
  • 120 gr zahar
  • 3 oua
  • 1 lingura de esenta de caramel
  • 40 gr amidon alimentar
  • 125 gr pudra de migdale
  • Ptr crema:
  • 500 ml frisca lichida+100 gr zahar pudra daca nu e indulcita
  • 40 gr zahar
  • 1 portocala si jumate
  • 4 albusuri
  • 1 lingura miere lichida
  • 9 foi de gelatina
  • Ptr ornat:
  • piersici dintr-un compot mare
  • 6 foi de gelatina
  • 1 frunza de menta(daca doriti)
  • se opreste o piersica ptr ornat
  • cativa fluturasi facuti din cicolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu portocale,miere si piersici:

Prepararea biscuitelui (blat): se amesteca untul moale la temperatura camerei impreuna cu zaharul.Se adauga ouale apoi pudra de migdale si se amesteca pana devine cremos.Se adauga amidonul si esenta de caramel.Se toarna intr-o tava rotunda detasabila mai mare si se da la cuptorul incins din nainte la 180°c cam 30 minute.

Crema:Se bat albusurile spuma cu putina sare pana devin tari,se fierbe putin, lingura de apa,mierea si zaharul 4 minute pana se formeaza un sirop.Se varsa siropul peste albusuri in fir subtire amestecand cu mixerul in continuare.Se adauga peste bucatele de portocale si se amesteca usor.Se incalzeste pe aragaz putina apa(cam 1 lingura) si in ea se adauga gelatina se amesteca pana se topeste(atentie nu se fierbe ca-si pierde din proprietati).Dupa ce sa dizolvat se adauga in crema si se amesteca pana se leaga.Toate acestea se amesteca usor cu albusurile batute spuma.

Pe un platou se pune cercul de la tava detasabila,apoi se pune biscuitele racit,peste el se toarna crema de portocale obtinuta si se da la rece 1 ora in frigider sau 30 minute la congelator.Dupa racire se face glazura ptr ornat.

Se mixeaza piersicile pana devin o pasta cu 2-3 linguri din zeama de la compot,apoi pe aragaz se incalzeste o lingura de apa si se introduce gelatina,se amesteca pana se topeste nu se fierbe,si se toarna peste fructele pasate.

Se scoate tortul din frigider si se toarna aceasta glazura peste el,se niveleaza si se da iar la rece pana se intareste pe deasupra.Se orneaza dupa preferinte,eu am facut niste fluturasi din ciocolata neagra,am pus o frunza de menta si o jumatate de piersica taiata feliute.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu portocale,miere si piersici-0
Tort cu portocale,miere si piersici-1
Tort cu portocale,miere si piersici-2
Tort cu portocale,miere si piersici-3
Tort cu portocale,miere si piersici-4
Tort cu portocale,miere si piersici-5
Tort cu portocale,miere si piersici-6
Tort cu portocale,miere si piersici-7
Tort cu portocale,miere si piersici-8
Tort cu portocale,miere si piersici-9
Tort cu portocale,miere si piersici-10
Tort cu portocale,miere si piersici-11
Tort cu portocale,miere si piersici-12
Tort cu portocale,miere si piersici-13
Tort cu portocale,miere si piersici-14
Tort cu portocale,miere si piersici-15

COMENTARII (41)

ionela2682

ionela2682 1

09.05.2014, 17:01

La multi ani....

 Lavinia

Lavinia 1

09.05.2014, 20:58

superb

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

12.05.2014, 13:44

multumesc fetele scumpele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!