Tort cu prune si vin

de Lau in Dulciuri, 16 Sep 2012 | 911 vizualizari

 

sursa ancuta>:D<

 

INGREDIENTE

Blat

  • 3 oua
  • 80 g zahar
  • 50 g unt
  • 75 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 g ciocolata

Crema

  • 700 g prune
  • 70 g zahar
  • 150 ml apa
  • 100 ml vin rosu
  • 2 linguri visinata
  • 1,1/2plic de gelatina
  • 500 ml frisca

Decor

  • ciocolata
  • alune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu prune si vin:

BLATUL-topim ciocolata(la microunde)Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

Mixam galbenusurile cu zaharul si untul moale pana se albesc si devin spumoase.

Faina o amestecam cu praful de copt apoi o incorporam in crema de galbenusuri.

La final adaugam spuma de albusuri,dupa care adaugam ciocolata topita,amestecam usor cu o paleta.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt(eu am folosit o tava micuta) si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

CREMA-prunele curatate de samburi le punem la fiert impreuna cu vinul,apa si visinata.

lasam sa fiarba pana se inmoaie prunele,apoi oprim focul si pasam.

Gelatina o hidratam in 6 linguri de apa rece,timpt de 5 min dupa care o pregatim conform instructiunilor de pe plic.

Amestecam gelatina cu piureul de prune cald si dam la racit.

Cand s-a racit adaugam frisca batuta amestecand usor.

Blatul il taiem in 2 sau il lasam asa,il asezam in tava cu inel detasabil.

Insiropam(eu l-am insiropat cu 2 linguri de visinata si un pic de apa)adaugam trei sferturi de crema,a 2 foaie, insiropam si punem restul de crema.

Dam la frigider pana se intareste complet si decoram cu ciocolata topita si alune maciante.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu prune si vin 177901
retete culinare - Tort cu prune si vin 177902
retete culinare - Tort cu prune si vin 177903
retete culinare - Tort cu prune si vin 177904

COMENTARII (30)

Sim0na 1

17.09.2012, 22:22

delicios arata

Lau 1

17.09.2012, 22:53

Dana_Retetegg 1

24.11.2012, 22:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D