Tort cu rulada si crema de visine

de corina241 in Torturi, 12 Mar 2013 | 12546 vizualizari

 

La multi ani,Dia!!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente

Blatul cu cacao:se va coace in tava mare de 35cm/30 cm

  • 4 oua,
  • 150 g zahar,
  • 120 g faina,
  • 3 linguri cacaua,
  • coaja rasa de portocala

Rulada:se va coace intr-o tava mai mica de 22cm/35 cm

  • 3 oua,
  • 120g zahar,
  • 60g faina
  • + 4 linguri de nutella

Crema:

  • 300 ml iaurt,
  • 300 ml frisca,
  • 15 g gelatina,
  • visinele dintr-un compot,
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri suc de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu rulada si crema de visine:

 

Pentru blatul de cacao:

Albusurile se bat spuma cu mixerul, se adauga zaharul, se mixeaza bine, bine apoi se adauga galbenusurile si la final faina si cacaua.
Se coace blatul intr-o tava mare in care s-a pus hartie de copt.

Pentru blatul de rulada

Albusurile se bat spuma cu mixerul, se adauga zaharul, se mixeaza bine, bine apoi se adauga galbenusurile si la final faina. Se coace intr-o tava in care am pus hartie de copt. Imediat ce se scoate din cuptor se desface hartia de copt si se ruleaza strans, se lasa 5 minute apoi cu mare atentie se desfac, se unge cu nutella sau crema de ciocolata dupa care se ruleaza strans. Se inveleste intr-un prosop si se lasa la racit

Crema:

Frisca se mixeaza si se amesteca cu iaurtul. Gelatina se pune la hidratat cu putina apa 15 minute, apoi se topeste pe baie de aburi impreuna cu zaharul si visinele. Se lasa gelatina sa se rocoreasca si se toarna peste frisca cu iaurt, se adauga sucul de lamaie si se mixeaza bine. Crema obtinuta se da la rece 15 minute pana se leaga.

Asamblare:

Se tapeteaza cu folie de naylon sau hartie de copt tava de chec in care se va monta tortul. Blatul de cacaua se imparte in patru foi astfel: o foaie se aseaza pe fundul tavii, doua felii pe peretii laterali, iar ultima mai lata, va fi capacul. Se aseaza prima foaie in tava se pune 1/3 din crema, se aseaza rulada cu nutella se acopera cu restul de crema si se pune deasupra ultima foaie. Se aseaza o tava peste tort  si se da la rece timp de cel putin 3 ore, apoi se rastoarna si se orneaza dupa imaginatie.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu rulada si crema de visine 210679
retete culinare - Tort cu rulada si crema de visine 210680
retete culinare - Tort cu rulada si crema de visine 210681

COMENTARII (22)

jolygina 1

17.12.2013, 22:25

adasev12 1

17.12.2013, 22:29

iri_iri 1

17.12.2013, 22:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!