Tort cu sampanie

de mimmi in Torturi, 5 Ian 2011 | 3615 vizualizari

 

La multi ani !

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 1lg amidon stins cu otet
  • Crema
  • 15 g gelatina
  • 100 ml apa
  • 350 ml sampanie
  • 1plic budinca de vanilie
  • 1 l frisca
  • 6 linguri zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu sampanie:

Batem albusurile spuma. Galbenusurile le amestecam cu 8 linguri de zahar pana devine crema. Punem albusurile peste galbenusuri, adaugam si faina si bicarbonatul stins si le amestecam toate cu dosul lingurii,usor, pana se incorporeaza. Ungem forma pentru blat cu ulei, o tapetam cu faina si punem compozitia la cuptor pentru cca 35 de minute.

Intre timp pregatim crema:

Punem gelatina la inmuiat 10 minute in 100 ml apa. Intr-o craticioara punem 300 ml sampanie si 6 linguri zahar,amestecam pana se dizolva complet zaharul. Plicul de budinca il amestecam intr-o cana cu 50 ml sampanie si turnam peste cele 300 ml sampanie, amestecam pana se incorporeaza total, dupa care o lasam la racit. Intre timp batem frisca bine bine. Gelatina dizolvata o punem pe bain marie pana se dizolva si devine ca si un sirop, dupa care o lasam putin la racit, cca 5 min. Amestecam gelatina cu frisca(cu mixerul), punem 3-4 linguri de frisca in budinca si le amestecam.

Blatul il taiem in 3 si  fiecare blat il insiropam cu sampanie.

Asamblare:

Punem primul blat, jumatate crema, blat, crema, blat. Tortul il imbracam in frisca.Pe margini am pus bilute argintii, ciocolata rasa, paharele le-am facut din cacao, iar 2011 am scris cu creioane speciale.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu sampanie 75157
retete culinare - Tort cu sampanie 75158
retete culinare - Tort cu sampanie 75159
retete culinare - Tort cu sampanie 75160
retete culinare - Tort cu sampanie 75161

COMENTARII (24)

nadina73 1

06.01.2011, 00:13

super fain de tot tortu

mimmi 1

06.01.2011, 17:19

Multumesc fetele!!!

pip69 1

23.12.2012, 13:17

Buna mimmi, o precizare te rog. In ingrediente spui: ,,1lg amidon stins cu otet" iar, la modul de preparare: ,,bicarbonatul stins". care este ingredientul?
Mersi.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18