Tort cu sampanie si bezea

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 11 Ian 2011 | 5271 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat bezea:
  • 3 albusuri
  • 200 g zahar
  • cateva picaturi lamaie
  • praf de cacao
  • fructe uscate
  • Blat(2 buc):
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 15 g praf de copt
  • vanilie
  • Crema:
  • 500 g crema de branza(eu am avut quark)
  • 300 ml frisca
  • 3 galbenusuri
  • 150-200 g zahar
  • 250 ml sampanie
  • 20 g gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu sampanie si bezea:

Blat bezea:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,treptat se adauga zaharul si zeama de lamaie.Trebuie sa rezulte o spuma rigida.O tava cu diametrul de 24 cm se tapeteaza cu hartie de coptsi se aseaza bezeaua formand valuri cu ajutorul unei linguri.Deasupra se presara cacao si fructe uscate.Tava se da la cuptorul preincalzit,timp de 3 ore trebuie lasata la foc mic.

Blat:
(se pot face 2 blaturi sau doar unul si se taie in doua,daca faceti 2 foi folositi jumatate din cantitati).Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste,se adauga uleiul si vanilia si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitie.O tava cu diametrul de 24 cm se tapeteaza cu hartie de copt sau cu ulei si faina si se toarna compozitia.Tava se da la cuptorul preincalzit pana se rumeneste pe margini si trece testul scobitorii.Se lasa la racit.

Crema:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase,se adauga vanilia si se omogenizeaza.La crema de oua se adauga crema de branza si se omogenizeaza.La crema se adauga sampania si se omogenizeaza foarte bine.Intr-un vas separat se bate frisca spuma tare si se incorporeaza cremei.Gelatina se hidrateaza in cateva linguri de apa rece 10 min,apoi se dizolva la bain-marie,fara sa fiarba.Gelaina se amesteca bine cu cateva linguri de crema,apoi se incorporeaza in toata crema.

Asamblare:
Folosim tava in care am copt blaturile,cu peretii detasabili.Inelul tavii se pune pe un platou rotund.Se aseaza primul blat insiropat si 1/2 din cantitatea de crema si se da la frigider 15 min;se acopera cu celalalt blat insiropat si cantitatea de crema ramasa,se lasa 10 minute la frigider.Deasupra cremei se aseaza blatul de bezea racit.
Este recomandat salasati tortul peste noapte la frigider.Marginile se pot imbraca in frisca,iar bezeaua se pudreaza cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu sampanie si bezea 77165
retete culinare - Tort cu sampanie si bezea 77166
retete culinare - Tort cu sampanie si bezea 77167
retete culinare - Tort cu sampanie si bezea 77168

COMENTARII (19)

meosiris 1

12.01.2011, 23:28

Foarte fain se vad straturile prajiturii! Bravo!

MIUTA 1

12.01.2011, 23:36

Wauuu ce bine arata

oana_pisicutza16 1

22.02.2012, 21:46

foarte frumos ar merge o felie acum

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L