Tort cu spuma de capsuni

de MOKUSKA in Torturi, 25 Mai 2014 | 2321 vizualizari

 

Am numit-o asa, pentru ca crema seamana perfect cu spuma de capsuni.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • tava de 20 cm
  • 200 g faina
  • 4 oua
  • 135g zahar fin
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • 30 g unt topit
  • praf de sare
  • Sos de capsuni
  • 500 g capsuni
  • 100 g zahar fin
  • Spuma de capsuni
  • 200 ml frisca (hulala)
  • 150 ml sos de capsuni
  • 1 plic de gelatina
  • 4 linguri sos de capsuni
  • 2 linguri zahar praf (dupa gust, optional)
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • bol din metal sau sticla racit la frigider
  • 10 capsuni mari pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu spuma de capsuni:

Blatul si sosul eu am pregatit inainte cu o zi. 

Blat: Ouale (la temperatura camerei) le batem cu zaharul, pana obtinem o crema fina de culoare deschisa (cu mixerul am batut 10 minute). Se adauga praful de sare, coaja de lamaie si esenta de vanilie, se amesteca inca 2-3 minute. Faina se incorporeaza usor si treptat (se da prin sita). Intr-un bol punem untul topit si il amestecam cu putina compozitie, dupa care il incorporam usor cu o spatula in compozitia blatului, atentie sa nu se taie. Il varsam in tava tapetata cu unt si faina (eu am pus si hartie de copt in fund.) Tava cu compozitie se bate de 4-5 ori de masa sa se aeriseasca putin

Blatul se coace la foc mediu cca 30 de minute, pana se rumeneste putin deasupra. Se verifica cu o scobitoare. Il lasam sa se raceasca.

Sos de capsuni: cu ajutorul uni blender amestecam capsunile proaspete spalate si curatate cu zaharul fin, pana obtinem un sirop mai gros. Se lasa la rece.

Dupa ce blatul s-a racit il insiropam cu 4-5 liguri din sosul obtinut si il infasuram cu hartie de copt impaturit. ( inaltimea sa fie inca odata cat blatul si il fixam)

Jur imprejur il tapetam cu capsunile taiate felii (eu am folosit 8 bucati mari)

Spuma de capsuni: gelatina il varsam intr-un bol si il amestecam cu 4 linguri de sos. Intre timp frisca se bate in bolul rece ca gheata cu zaharul (obtional zaharul) pana se intareste. Gelatina se topeste putin deasupra la aburi sau in microunde (doar pana se dizolva granulele, sa nu se incalzeasca sosul!!!) si se amesteca cu150 ml sos de capsuni. Amestecul obtinut si zeama de lamaie se toarna in frisca batuta. Impreuna se mai amesteca cu ajutorul mixerului.

Spuma obtinuta se toarna peste blatul tapetat cu capsuni, se orneaza si se da la rece pana se intareste gelatina in frisca. 

Va recomand, in cazul in care doriti sa transportati tortul sa il ornati inainte de a servi. 

 

TIPS-URI

1

prepararea nu dureaza mai mult de 1 ora, dar va recomand sa faceti blatul si tortul inainte

2

ornamentul din capsuni si sos de capsuni cu zahar pudra, din cauza condensului, (din rece l-am bagat direct in masina) s-a intins

RETETA IN IMAGINI

Tort cu spuma de capsuni-0
Tort cu spuma de capsuni-1
Tort cu spuma de capsuni-2
Tort cu spuma de capsuni-3
Tort cu spuma de capsuni-4
Tort cu spuma de capsuni-5
Tort cu spuma de capsuni-6
Tort cu spuma de capsuni-7
Tort cu spuma de capsuni-8
Tort cu spuma de capsuni-9
Tort cu spuma de capsuni-10
Tort cu spuma de capsuni-11
Tort cu spuma de capsuni-12
Tort cu spuma de capsuni-13
Tort cu spuma de capsuni-14
Tort cu spuma de capsuni-15
Tort cu spuma de capsuni-16
Tort cu spuma de capsuni-17
Tort cu spuma de capsuni-18

COMENTARII (15)

Rocsi

Rocsi 1

25.05.2014, 20:14

Un deliciu de sezon!

Corinuta

Corinuta 1

26.05.2014, 00:38

Super bun!

MOKUSKA

MOKUSKA 1

26.05.2014, 10:12

Corinuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!