Tort cu spuma de capsuni

de silvi0ara in Torturi, 30 Apr 2010 | 2406 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:  
  • 100g unt moale  
  • 100g zahar  
  • 100g faina  
  • 1 lingurita praf de copt  
  • 1 plic zahar vanilat  
  • O priza sare  
  • 2 oua  
  • Pentru spuma:  
  • 500g capsuni  
  • 4 linguri zahar  
  • 1 plic gelatina fina  
  • 3 albusuri  
  • 125g zahar fin  
  • 300ml frisca lichida batuta  
  • 2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu spuma de capsuni:

Blatul:

Se bate bine untul cu zaharul,vanilia si o priza de sare pana devine spuma,se adauga faina amestecata cu praful de copt si ouale.Se toarna compozitia intr-o forma de tort cu fundul detasabil,cu diametrul de 26cm,tapetata cu hartie pergament.Se da la cuptorul preancins la 180gC pentru 30 de minute.Se face testul clasic cu scobitoarea.Se scoate blatul din forma si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit complet se taie in jumatate pe orizontala.Se curata forma si se tapeteaza cu folie de plastic alimentara.Se aseaza prima jumatate de blat in forma.

Spuma de capsuni:

Se pun fructele spalate,taiate in doua si curatate de codita intr-o craticioara pe foc mic impreuna cu 4 linguri de zahar.Se tin pe foc pana incep sa fiarba si zaharul s-a totit de tot.Se amesteca totul cu blenderul pana devin ca un piure.Se inmoaie gelatina in 3 linguri de apa rece,apoi se amesteca in piureul fierbinte si se lasa deoparte sa se raceasca.

Se bat albusurile spuma tare ,apoi se incorporeaza zaharul fin 125g,in patru reprize.Se bate pana se obtine o bezea batoasa si lucioasa.Se incorporeaza apoi in piureul racit,iar la sfarsit frisca.(daca folositi frisca naturala adaugati 2 linguri zahar cad o bateti,daca folositi frisca vegetala nu mai puneti zahar).Se toarna compozitia pe blatul din forma deja pregatita,apoi se acopera cu celalat jumatate de blat.Se lasa la congelator 40 de minute pana la 1 ora.Se scote din congelator,se scoate din forma si se inlatura folia alimentara.

Se aseaza pe un platou si se decoreaza cu frisca si fructe proaspete.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu spuma de capsuni-0
Tort cu spuma de capsuni-1
Tort cu spuma de capsuni-2
Tort cu spuma de capsuni-3
Tort cu spuma de capsuni-4
Tort cu spuma de capsuni-5
Tort cu spuma de capsuni-6
Tort cu spuma de capsuni-7
Tort cu spuma de capsuni-8
Tort cu spuma de capsuni-9
Tort cu spuma de capsuni-10
Tort cu spuma de capsuni-11
Tort cu spuma de capsuni-12
Tort cu spuma de capsuni-13
Tort cu spuma de capsuni-14

COMENTARII (9)

gaby_duceag

gaby_duceag 1

30.04.2010, 23:28

ce-i cu capsuni,e bun

gaby_duceag

gaby_duceag 1

30.04.2010, 23:29

miha,...unde era pofticioasa???)))

diana_k

diana_k 1

03.05.2010, 19:53

delicios tortul Silvia .

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!