Tort cu spuma de fragi

de Constelatialeu in Torturi, 24 Oct 2014 | 1212 vizualizari

 

Din tortul asta am gustat un picut,la casuta Bucatarasilor,a adus Buni,dar la cate bunaciuni au fost acolo,am gustat cate putin fin fiecare,ca si asa sunt cat Casa Poporului.Deci de la Buni a pornit,apoi l-a facut Gaby si azi l-am prestat si eu,doar ca am inlocuit dulceata de trandafiri cu dulceata de fragi.Habar nu am cum a iesit la gust,ca abia maine-l duc sarbatoritei si sper sa apuc sa gust si eu.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • Spuma de fragi
  • 6 albusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri dulceata fragi
  • 3 linguri zahar pentru caramelizat
  • Pentru ornat
  • 200 ml frisca hulala
  • 200 ml smantana dulce peste 30% grasime
  • 6 pliculete de zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu spuma de fragi:

Blat :

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile le mixam cu zaharul pana acesta se topeste,adaugal uleiul si amestecam bine,apoi adaugam faina si la final albusurile batute spuma,avand grija sa amestecam cu miscari incete de jos in sus pana omogenizam compozitia. Tapetam cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 18 cm,turnam compozitia  si dam forma la cuptorul preincalzit,cand trece testul scobitorii este gata.Il lasam sa se raceasca.

Intr-o cratita cu diametrul de 18 cm caramelizam 3 linguri de zahar.Zaharul caramelizat il imprastiem pe peretii cratitei si lasam sa se raceasca,cat timp pregatim spuma de fragi.

Spuma de fragi :

Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare,adaugam zaharul si batem pana se topeste zaharul,obtinand o bezea tare.La final adaugam dulceata de fragi,amestecand usor,sa nu se lase bezeaua.Spuma de fragi o punem in cratita cu zahar caramelizat.Cratita respectiva o punem intr-o alta cratita in care am pus apa  fierbinte si bagam la cuptor.Lasam la foc mediu cca 30 min,facem testul scobitorii.Oprim focul si lasam in cuptor cca 15 min sa se raceasca spuma.

Dupa ce scoatem cratita din cuptor,asezam blatul de tort deasupra,asezam peste o farfuria pe care rasturnam tortul.Cu o miscare rapida intoarcem farfuria cu cratita si rasucim energic ca sa desprindem spuma.Scoatem cratita,lasam sa se absoarbe siropul ,in cazul in care este mai mult cu un servet ,inmuiem si eliminam siropul.

Frisca lichida,amestecata cu smantana de frisca si zaharul vanilat le mixam bine,apoi  imbracam tortul cu frisca si-l ornam cum ne trece prin cap.....

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu spuma de fragi-0
Tort cu spuma de fragi-1
Tort cu spuma de fragi-2
Tort cu spuma de fragi-3
Tort cu spuma de fragi-4
Tort cu spuma de fragi-5
Tort cu spuma de fragi-6
Tort cu spuma de fragi-7
Tort cu spuma de fragi-8

COMENTARII (20)

Valclaudia

Valclaudia 1

25.10.2014, 06:49

dantes

dantes 1

25.10.2014, 09:25

Super!

anca_rm

anca_rm 1

25.10.2014, 11:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!