Tort cu struguri si mandarine

de Dana_Retetegg in Torturi, 27 Noi 2012 | 1418 vizualizari

 

Un tort delicios pentru voi, cu muuulta dragoste!

Va multumesc tuturor pentru ca ma inveseliti zi de zi, pentru ca ma inspirati cu bunatati gustoase si pentru ca pe 21.11 am implinit 2 ani de cand fac parte din aceasta comunitate vesela si gustoasa.

Va ador!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua,
  • 8 linguri de zahar,
  • 8 linguri de faina,
  • 1/2 pachet praf de copt,
  • 2 lingurite otet,
  • 2 plicuri zahar vanilat;
  • Decor si sirop:
  • frisca,
  • struguri,
  • mandarine,
  • esenta de lamaie,
  • 300 ml apa,
  • 4 - 5 linguri de zahar,
  • sucul de la o lamaie.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu struguri si mandarine:

Blatul:

Am separat albusurile de galbenusuri.

Albusurile le-am batut spuma cu zaharul, am adaugat galbenusurile, praful de copt stins in otet, zaharul vanilat si faina.

Am turnat compozitia intr-o tava rotunda si am copt blatul. Il verificam daca e gata cu scobitoarea.

Decor si sirop:

Am facut siropul din apa, zahar, esenta de lamaie si suc de lamaie.

Blatul de tort taiat in 3 felii orizontale l-am insiropat si l-am umplut cu frisca, boabe de strugure (am gasit la piata struguri negrii foarte dulci si buni) si cubulete de mandarine.

L-am imbracat in frisca si l-am decorat dupa imaginatie. Am incercat sa-l fac cat mai dragut, sper ca va place :))

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu struguri si mandarine-0
Tort cu struguri si mandarine-1

COMENTARII (33)

Dana_Retetegg 1

27.11.2012, 20:48

Merci!

gaby_gabytza 1

28.11.2012, 09:15

excelent

Dana_Retetegg 1

28.11.2012, 09:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04