Tort cu trandafiri (cu crema mascarpone si jeleu de afine)

de Criss in Torturi, 15 Noi 2010 | 5913 vizualizari

 

Am incercat si eu zilele trecute sa fac niste trandafiri din pasta de lapte praf si zic eu ca m-am descurcat onorabil, avand in vedere ca n-am ustensile. Si daca tot i-am facut, m-am gandit sa-i pun pe un tortulet.
Asta e ce mi-a iesit.

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • -6 oua
  • -8 linguri zahar
  • -2 linguri apa
  • -2 linguri ulei
  • -6 linguri faina
  • -3 linguri cacao
  • -1 praf de copt
  • Crema:
  • -250 g mascarpone
  • -400 ml cremme patisserie
  • -4 galbenusuri
  • -150 g zahar  
  • Jeleul de afine:
  • -500 g afine
  • -160 g zahar
  • -300 ml apa
  • -1 budinca de vanilie
  • Pentru ornat:
  • -200 ml frisca
  • -100 g ciocolata (alba am avut si am pus putina cacao sa o colorez)
  • -flori si frunze din pasta de lapte praf
  • Pentru insiropat:
  •  -apa
  • -zahar
  • -visinata
  • -sucul de la afine
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu trandafiri (cu crema mascarpone si jeleu de afine):

Pentru blat:

Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatul pana trece testul cu scobitoarea.

Pentru crema:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, pe baie de aburi pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca in frigider. Mascarpone se bate cu mixerul si se adauga crema de galbenusuri. Separat se bate frisca, apoi se adauga crema cu mascarpone.

Pentru jeleul de afine

Afinele amestecate cu zahar si 100 ml apa se pun la fiert. In momentul in care incep sa fiarba, se toarna praful de budinca amestecat cu restul de apa.

Pe o tava punem inelul detasabil si jumatate de blat bine insiropat. Turnam jeleul de afine si dupa ce acesta s-a racit bine de tot, punem jumatate din crema. Punem al doilea blat insiropat si restul de crema.

Dupa doua ore scoatem inelul si acoperim cu frisca. Ornam dupa imaginatie.Eu am ornat cu trandafiri din pasta de lapte praf. Pentru ca n-am gasit colorant verde, si trebuia sa fac si frunze, am colorat putin pasta de lapte praf cu sirop de menta. Dar culoarea n-a fost prea intensa, astfel ca m-am ajutat si de cariocile de la dr. Oetker.Pe margine am pus niste grilaje de ciocolata. Vreau sa spun ca gustul e absolut divin, e un deliciu tortul acesta, crema e senzationala Si imi pare bine ca am ales aceasta combinatie.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu trandafiri (cu crema mascarpone si jeleu de afine)-0
Tort cu trandafiri (cu crema mascarpone si jeleu de afine)-1
Tort cu trandafiri (cu crema mascarpone si jeleu de afine)-2
Tort cu trandafiri (cu crema mascarpone si jeleu de afine)-3
Tort cu trandafiri (cu crema mascarpone si jeleu de afine)-4
Tort cu trandafiri (cu crema mascarpone si jeleu de afine)-5
Tort cu trandafiri (cu crema mascarpone si jeleu de afine)-6
Tort cu trandafiri (cu crema mascarpone si jeleu de afine)-7
Tort cu trandafiri (cu crema mascarpone si jeleu de afine)-8
Tort cu trandafiri (cu crema mascarpone si jeleu de afine)-9

COMENTARII (29)

Criss

Criss 1

16.11.2010, 20:07

Multumesc Mena.

elena1988

elena1988 1

16.03.2011, 13:57

Criss

Criss 1

16.03.2011, 16:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!