Tort cu trei creme

de Zamfira in Torturi, 15 Apr 2012 | 5573 vizualizari

 

Un tort de efect!

 

INGREDIENTE

Pentru blatul maro:

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 120g faina
  • 30 g cacao
  • ½ pachet praf de copt

Blatul Galben:

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • ½ praf de copt

Crema de Ciocolata:

  • 2 pachete budinca de ciocolata
  • 600 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 250 g unt
  • 40g biscuiti macinati
  • 3-4 linguri rum

Crema de Vanilie:

  • 1 plic budinca de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 120 g unt
  • 3 pachetele zahar vanilat

Crema de Frisca

  • 2 pachete budinca cu gust de frisca
  • 600 ml lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 250 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu trei creme:

Tapetam o forma de tort cu margine detasabila.

Blatul Maro:

Frecam ouale intregi cu zaharul si apoi adaugam celelalte ingedient pe rand. Turnam compozitia in tava de tort si il dam la cuptor pt 25 de minute.

La fel vom proceda si cu blatul galben

Crema de Cacao:

Fierbem pudinca cu zaharul sic and s-a racit de tot, adaugam unutul, romul si biscuitii macinati

Crema de Vanilie:

Fierbem pudinca cu zaharul, cand s-a racit de tot adaugam untul si zaharul vanilat

Crema de frisca:

Fierbem pudinca cu zaharul sic and s-a racit adaugam untul

Cand s-au racit blaturile letaiem in doua parti egale

 Dedesubt punem un strat de blat de cacao peste care adaugam crema de cacao. Urmeaza blatul galben peste care adaugam crema de vanilie (din crma mai pastram o parte). Urmeaza inca un blat galben peste care adaugam crema de cacao si deasupra adaugam blatul maro. Cu crema de vanilie ramasa ungem tot tortul. Se adauga peste tort toata crema de frisca.

                       Ornam cu ciocolata razuita. 

TIPS-URI

1

zaharul tos poate fi inlocuit cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu trei creme" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Mickey