Tort cu trei creme de ciocolata

de LUK in Torturi, 4 Dec 2011 | 115088 vizualizari

 

Am mancat acest tort cu ceva timp in urma la Postavaru si a fost printre putinele deserturi care m-au obsedat..n-am scapat pana nu l-am pregatit si eu..Eu am folosit alt blat ,cel de la amandina,pentru ca nu am gasit Creme Ole cand am facut cumparaturile pentru tort,asa cum prevede reteta lui Postavaru..

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 100gr zahar
  • 15ml apa
  • 20ml ulei
  • 10gr cacao
  • 4 linguri de faina

Crema 1 de ciocolata:

  • 200gr ciocolata amaruie
  • 350ml smantana pentru frisca(neindulcita)
  • 4 foi de gelatina(eu am folosit 8 gr gelatina granulata,plic Dr Oetker)

Crema 2 ciocolata:

  • 200gr ciocolata alba
  • 350ml smantana pentru frisca
  • 8 gr gelatina

Crema 3 ciocolata:

  • 200gr ciocolata cu lapte
  • 350ml smantana pentru frisca
  • 8 gr gelatina

Glazura:

  • 200gr ciocolata amaruie
  • 200gr smantana pentru frisca
  • 30gr unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu trei creme de ciocolata:

 Blat:

Amestecati faina cu cacao.Separati albusurile de galbenusuri.Bateti albusurile cu apa spuma tare.Adaugati apoi treptat zaharul si bateti pana obtineti o spuma tare.Amestecati galbenusurile cu ulei si incorporati le cu ajutorul unei linguri de lemn in albusuri.Adaugati apoi treptat faina amestecand usor.Turnati compozitia in tava de copt unsa cu unt si tapetata cu faina.Coaceti cca 25 de min in cuptorul preincalzit la 150 de grade(temp medie).

Lasati blatul sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.

In tava in care ati copt blatul puneti cu grija o folie alimentara cu marginile scoase in afara.

Crema 1:

Punem gelatina la hidratat in 50ml apa.Intr-o cratita punem la topit ciocolata rupta bucatele impreuna cu 150ml frisca.Amestecam iar cand e topita complet luam de pe foc.Lasam 2-3 minute apoi adaugam gelatina.Amestecam sa se dizolve complet gelatina si punem crema la frigider pana cand batem cei 200ml frisca ramasi,spuma.(Postavarul lasa crema sa se raceasca complet..eu nu am avut rabdare dar nu s-a intamplat nimic rau).Amestecam apoi frisca batuta cu crema de ciocolata.Turnam crema astfel obtinuta in tava in care am pus folie si dam la frigider pana cand preparam urmatoarea crema.

A doua crema e cea de ciocolata alba.Se procedeaza la fel ca mai sus.Ultima crema va fi de ciocolata cu lapte,preparata la fel ca si celelalte 2 creme.

Dupa ce am pus crema de ciocolata cu lapte asezam usor blatul si punem tortul la frigider pentru cateva ore sau daca aveti rabdare,peste noapte.Eu nu am avut..

Dupa ce scoatem tortul din frigider,punem un platou sub blat si rasturnam tortul pe platou cu o miscare ferma(intoarcem tortul).. astfel cremele vor fi deasupra.

Glazura:

Punem ciocolata impreuna cu frisca la topit.Dupa ce s-a topit luam de pe foc ,adaugam untul si amestecam pana cand se incorporeaza perfect in crema.Turnam glazura peste tort incepand din mijloc apoi decoram dupa preferinta.

Multumesc Anca(Postavaru) si Miha pentru tortul asta deicios!!

 

 

TIPS-URI

1

am folosit o tava cu diam 26cm

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu trei creme de ciocolata 136291
retete culinare - Tort cu trei creme de ciocolata 136292
retete culinare - Tort cu trei creme de ciocolata 136293
retete culinare - Tort cu trei creme de ciocolata 136294
retete culinare - Tort cu trei creme de ciocolata 136295
retete culinare - Tort cu trei creme de ciocolata 136296

COMENTARII (47)

Panacris 1

09.12.2011, 08:12

La favorite cu el!!!

LUK 1

09.12.2011, 16:54

Neaparat sa l incerci Cris

elena1988 1

12.12.2011, 12:03

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D