Desert tort cu trei creme de ciocolata

de LUK in Torturi, 4 Dec 2011 | 138966 vizualizari

 

Am mancat acest tort cu ceva timp in urma la Postavaru si a fost printre putinele deserturi care m-au obsedat..n-am scapat pana nu l-am pregatit si eu. Eu am folosit alt blat, cel de la amandina, pentru ca nu am gasit Creme Ole cand am facut cumparaturile pentru tort, asa cum prevede reteta lui Postavaru.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 15 ml apa
  • 20 ml ulei
  • 10 gr cacao
  • 4 linguri de faina

Crema 1 de ciocolata:

  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 350 ml smantana pentru frisca(neindulcita)
  • 4 foi de gelatina (eu am folosit 8 gr gelatina granulata, plic Dr Oetker)

Crema 2 ciocolata:

  • 200 gr ciocolata alba
  • 350 ml smantana pentru frisca
  • 8 gr gelatina

Crema 3 ciocolata:

  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 350 ml smantana pentru frisca
  • 8 gr gelatina

Glazura:

  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 200 gr smantana pentru frisca
  • 30 gr unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu trei creme de ciocolata:

Blat: Amestecati faina cu cacaua. Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile cu apa spuma tare. Adaugati apoi treptat zaharul si bateti pana obtineti o bezea tare. Amestecati galbenusurile cu ulei si incorporati-le cu ajutorul unei linguri de lemn in albusuri. Adaugati apoi treptat faina amestecand usor. Turnati compozitia in tava de copt unsa cu unt si tapetata cu faina. Coaceti 25 de minute in cuptorul preincalzit la 150 de grade (temperatura medie). Lasati apoi blatul sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.

In tava in care ati copt blatul puneti cu grija o folie alimentara cu marginile scoase in afara.

Crema 1: Punem gelatina la hidratat in 50 ml apa. Intr-o cratita punem la topit ciocolata rupta bucatele impreuna cu 150 ml frisca. Amestecam, iar cand e topita complet luam de pe foc. Lasam 2-3 minute apoi adaugam gelatina. Amestecam sa se dizolve complet gelatina si punem crema la frigider pana cand batem cei 200 ml frisca ramasi, spuma. (Postavarul lasa crema sa se raceasca complet, eu nu am avut rabdare dar nu s-a intamplat nimic rau). Amestecam apoi frisca batuta cu crema de ciocolata.Turnam crema astfel obtinuta in tava in care am pus folie si dam la frigider pana cand preparam urmatoarea crema.

Crema 2 si 3: Crema 2 ste cea de ciocolata alba. Se procedeaza la fel ca mai sus. Ultima crema va fi de ciocolata cu lapte, preparata la fel ca si celelalte 2 creme.

Dupa ce am pus crema de ciocolata cu lapte asezam usor blatul si punem tortul la frigider pentru cateva ore sau daca aveti rabdare, peste noapte. Eu nu am avut..

Dupa ce scoatem tortul din frigider, punem un platou sub blat si rasturnam tortul pe platou cu o miscare ferma (intoarcem tortul), astfel cremele vor fi deasupra. 

Glazura: Punem ciocolata impreuna cu frisca la topit. Dupa ce s-a topit luam de pe foc, adaugam untul si amestecam pana cand se incorporeaza perfect in crema. Turnam glazura peste tort incepand din mijloc apoi decoram dupa preferinta.

Multumesc Anca (Postavaru) si Miha pentru tortul asta delicios!

 

TIPS-URI

1

Am folosit o tava cu diametrul de 26 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu trei creme de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

Panacris 1

09.12.2011, 08:12

La favorite cu el!!!

LUK 1

09.12.2011, 16:54

Neaparat sa l incerci Cris

elena1988 1

12.12.2011, 12:03

delicios

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu visine si doua feluri de ciocolata - reteta nr 400