Tort cu trei feluri de ciocolata

de La Ancuta in Torturi, 17 Noi 2011 | 26539 vizualizari

 

Am tot oscilat daca sa postez sau nu acest tort si asta nu pentru ca nu ar fi bun. Va pot spune ca a fost chiar minunat, ciocolatos si cremos, dar dintr-o eroare (unama) m-am ales cu fotografii foarte proaste. Am incercat sa salvez ce se putea salva, dar nu destul, dupa cum puteti vedea. Acestea fiind spuse, dragii mei ciocoholici... poftiti la ciocolata :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • Mousse de ciocolata amaruie:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 350 ml smantana pentru frisca
  • 4 foi de gelatina
  • Mousse de ciocolata alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 350 ml smantana pentru frisca
  • 4 foi de gelatina
  • Mousse de ciocolata cu lapte:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 350 ml smantana pentru frisca
  • 4 foi de gelatina
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 30 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu trei feluri de ciocolata:

Blatul este cel folosit la prajitura Krem a la krem. Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana spuma devine lucioasa ca la bezea.

Adaugam pe rand galbenusurile mixand dupa fiecare. La final adaugam plicul de Crem Ole de ciocolata si mixam pana se omogenizeaza.

Turnam aluatul in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor, la foc mediu, timp de 25-30 de minute. Daca apasam cu degetul pe blat si acesta isi revine imediat, insemana ca este copt.

Scoatem pe un gratar si lasam la racit.

Ne ocupam apoi de creme.Incepem cu mousse de ciocolata amariue.

Punem foile de gelatina la inmuiat in apa rece.

Ciocolata rupta bucati o punem la topit impreuna cu 150 ml de frisca. Cand a ajuns la punctul de fierbere, dam de pe foc si lasam putin sa se racoreasca.Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam foile de gelatina scurse de apa si amestecam pana se dizolva.

Dam la frigider pana la racirea completa . Mixam restul de frisca si o incorporam in crema de ciocolata racita, cu miscari de jos in sus.

Tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara. Turnam mouuse-ul de ciocolata in tava si nivelam. Dam la frigider pana preparam urmatoarea crema.

La fel vom proceda si cu crema de ciocolata alba, pe care o vom pune in tava peste cea de ciocolata amaruie.

Dam tava la frigider si preparam si ultima crema, cea de ciocolata cu lapte, in acelasi mod ca si primele doua. Intindem crema in tava si acoperim cu blatul.

Acoperim cu folie si dam la frigider pentru cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.

Dupa ce a stat la frigider desfacem folia si asezam un platou peste tava. Intoarcem tortul pe platou cu o miscare ferma. Desfacem si restul de folie de pe tort.

Pentru glazura topim ciocolata impreuna cu frisca, la foc mic. Dam deoparte si
omogenizam apoi adaugam untul si amestecam bine pana se topeste. Lasam putin sa se raceasca. Cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase punem glazura pe tort, incepand din mijloc.

Ornam apoi dupa preferinte. Eu am facut cateva moate de frisca si am presarat aschii de cioocolata alba.

Multumesc Miha

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu trei feluri de ciocolata 133923
retete culinare - Tort cu trei feluri de ciocolata 133924
retete culinare - Tort cu trei feluri de ciocolata 133925
retete culinare - Tort cu trei feluri de ciocolata 133926
retete culinare - Tort cu trei feluri de ciocolata 133927
retete culinare - Tort cu trei feluri de ciocolata 133928
retete culinare - Tort cu trei feluri de ciocolata 133929
retete culinare - Tort cu trei feluri de ciocolata 133930
retete culinare - Tort cu trei feluri de ciocolata 133931
retete culinare - Tort cu trei feluri de ciocolata 133944

COMENTARII (94)

baby_ktalyna 1

12.03.2013, 17:55

superrrrrrrrrrrr abia astept sa il fac si eu

Gabi81 1

18.06.2014, 11:03

Buna,
As dori sa stiu ce diamentru are tava in care ai pregatit tortul.
Multumesc.

Gabi81 1

18.06.2014, 11:06

Acuma am obs ca e trecut 26 cm

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55