Tort cu vanilie si frisca

de Dea_Dea in Torturi, 26 Mar 2014 | 3274 vizualizari

 

A fost facut pentru socrela :)

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • jumatate de plic de praf de copt de la Dr.Oetker.

  • CREMA:
  • un plic de crema de vanilie Ica
  • 400 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • SIROP:
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • GLAZURA
  • 5 linguri de apa
  • 150 ml frisca lichida
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri nesquik
  • 3 linguri miere
  • 15 gr gelatina+2 linguri apa pentru hidratat
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu vanilie si frisca:

Blat :Albusurile si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.
Se pun galbenusurile frecate cu ulei ,faina cu praful de copt si se pune totul in tava unsa de 24 cm. Se da la cuptor 40 min. Se scoate si se lasa la racit.
Crema: Laptele se pune in castron si se pune crema de vanilie , se mixeaza cu mixerul. Frisca se bate spuma.Se amesteca.
Sirop: Apa se amesteca cu esenta de vanilie si zaharul pana se topeste.
Glazura: Gelatina se pune la hidratat intr-un vas cu cele 2 linguri de apa rece. Cernem cacao. Punem intr-o cratita de inox, cu fundul dublu: apa, frisca lichida, mierea, zaharul si amestecam totul pana se dizolva zaharul, dar fara sa ajunga la punctul de fierbere.  Adaugam nesquik-ul, omogenizam si lasam sa fiarba fix 3 minute (din momentul in care incepe sa fiarba), amestecand continuu cu un tel. Luam de pe foc si strecuram printr-o sita ca sa nu ramana cocoloase  si sa obtinem o glazura imperfecta. Lasam sa se raceasca pana ajunge la o temperatura de 30-40 grade.Topim gelatina hidratata la microunde cateva secunde (fara sa fiarba!!!) cat sa devina lichida si o turnam peste glazura si amestecam sa se omogenizeze.

ASAMBLARE:Se taie blatul in 3 (2 taieturi). Se insiropeaza, se pune un start de crema , unul de frisca. apoi iarasi blat , iarasi crema si frisca  si deasupra glazuram.

TIPS-URI

1

Se poate folosi si alta crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

26.03.2014, 19:31

Cum de mult nu am servit o feliuta de tort as cam servi de la tine

MotanLaOale 1

26.03.2014, 19:57

MIUTA 1

28.03.2014, 12:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dobos cu capsuni