Tort cu vanilie si frisca

de Dea_Dea in Torturi, 26 Mar 2014 | 1455 vizualizari

 

A fost facut pentru socrela :)

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • jumatate de plic de praf de copt de la Dr.Oetker.

  • CREMA:
  • un plic de crema de vanilie Ica
  • 400 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • SIROP:
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • GLAZURA
  • 5 linguri de apa
  • 150 ml frisca lichida
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri nesquik
  • 3 linguri miere
  • 15 gr gelatina+2 linguri apa pentru hidratat
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu vanilie si frisca:

Blat :Albusurile si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.
Se pun galbenusurile frecate cu ulei ,faina cu praful de copt si se pune totul in tava unsa de 24 cm. Se da la cuptor 40 min. Se scoate si se lasa la racit.
Crema: Laptele se pune in castron si se pune crema de vanilie , se mixeaza cu mixerul. Frisca se bate spuma.Se amesteca.
Sirop: Apa se amesteca cu esenta de vanilie si zaharul pana se topeste.
Glazura: Gelatina se pune la hidratat intr-un vas cu cele 2 linguri de apa rece. Cernem cacao. Punem intr-o cratita de inox, cu fundul dublu: apa, frisca lichida, mierea, zaharul si amestecam totul pana se dizolva zaharul, dar fara sa ajunga la punctul de fierbere.  Adaugam nesquik-ul, omogenizam si lasam sa fiarba fix 3 minute (din momentul in care incepe sa fiarba), amestecand continuu cu un tel. Luam de pe foc si strecuram printr-o sita ca sa nu ramana cocoloase  si sa obtinem o glazura imperfecta. Lasam sa se raceasca pana ajunge la o temperatura de 30-40 grade.Topim gelatina hidratata la microunde cateva secunde (fara sa fiarba!!!) cat sa devina lichida si o turnam peste glazura si amestecam sa se omogenizeze.

ASAMBLARE:Se taie blatul in 3 (2 taieturi). Se insiropeaza, se pune un start de crema , unul de frisca. apoi iarasi blat , iarasi crema si frisca  si deasupra glazuram.

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi si alta crema.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu vanilie si frisca 306080
retete culinare - Tort cu vanilie si frisca 306081
retete culinare - Tort cu vanilie si frisca 306082

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (13)

Rocsi 1

26.03.2014, 19:31

Cum de mult nu am servit o feliuta de tort as cam servi de la tine

MotanLaOale 1

26.03.2014, 19:57

MIUTA 1

28.03.2014, 12:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21