Tort cu vin si ciocolata alba

de anca_rm in Torturi, 2 Dec 2014 | 3679 vizualizari

 

Un tort care asteapta de ceva vreme sa fie postat . Are o aroma mai deosebita dar foarte buna .

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 250 gr faina
  • 4 oua
  • 50 gr ciocolata 70%cacao
  • 180 gr unt
  • 180 gr zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 200ml vin rosu
  • Pt crema:
  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 ml frsica
  • Pt reductia de vin :
  • 250 ml vin rosu
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu vin si ciocolata alba:

Blat: Untul il topim si il lasam la racit Ciocolata o razuim pe razatoarea mare si o amestecam cu faina , praful de copt si scortisoara . Intr-un vas batem ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat pana devin o spuma .

Adaugam in ouale batute parti din faina , unt si vin , omogenizand bine , adaugam pana cand terminam toate ingredientele. Turnam compozitia intr-o tava cu diametru de 20 cm si dam la cuptorul preincalzit pentru 35 minute . Facem testul cu scobitoarea si oprim focul cand iese scobitoarea curata .

Pana se raceste blatul facem reductia de vin pentru insiropat : punem la fiert vinul , zaharul si scortisoara si lasam sa fiarba cam 15 minute avand grija sa nu scada prea mult si sa se arda.Cand avem jumate din cantitatea pe care am pus-o la fiert oprim focul si lasam deoparte .

Pregatim crema : topim ciocolata cu 50 ml frisca si o lasam la racit . Cand este rece punem restul de frisca si batem cu mixerul pana se intareste . Asamblare:blatul rece il taiem ca sa obtinem 3 parti , asezam pe un platou prima parte de blat insiropam putin cu reductia de vin , punem crema si asezam deasupra a doua parte de blat , din nou reductive si crema . Deasupra punem ultima parte de blat si ornam .

Punem la frigider si servim rece .

 

TIPS-URI

1

merge bine si cu ganach de ciocolata neagra

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu vin si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cupola in 3 culori