Tort cu visine

de Lau in Torturi, 24 Iul 2012 | 1741 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti cu ciocolata
  • 150 g unt
  • 100 g compot de visine
  • crema
  • 500 ml sana
  • 300 ml frisca
  • 6 linguri de zahar pudra
  • 1 plic de gelatina
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 borcan de compot de visine
  • DECOR
  • visine
  • sos de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine:

Biscuitii ii maruntim cu robotul de bucatarie sau masina de tocat carne.

Untul si cu compotul il punem intr-o cratita si punem pe foc sa fiarba (sa se topeasca)

Amestecam biscuitii cu untul fierbine si amestecam pana se omogenizeaza.

Punem biscuiti intr-o tava cu pereti detasabili tapetata cu folie alimentara si nivelam cu o lingura, dam la frigider pana facem crema

Crema-mixam sana cu zaharul, gelatina o hidratam in 3 linguri de compot iar apoi o dam cateva secunde la cuptorul cu microunde pana se dizolva,

Amestecam sana cu gelatina si dam la rece pana incepe sa se inchege.

Mixam bine frisca si o amestecam cu iaurtul,amestecand unsor

Peste biscuiti adaugam 1/2 din crema visinile din compot scurse si fara samburi, restul de crema si dam la frigider pana se incheaga complet,

Decoram cu visine si sos de visine

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu visine 171389
retete culinare - Tort cu visine 171390
retete culinare - Tort cu visine 171391

COMENTARII (29)

Lau 1

25.07.2012, 09:06

multumesc

mamaieelena 1

25.07.2012, 10:25

o felie te rog

Lau 1

25.07.2012, 10:36

mare sau mica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55