Tort cu visine

de ela in Torturi, 15 Feb 2014 | 9407 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 90 gr zahar brun
  • 90 gr zahar alb
  • 180 gr faina
  • 60 gr amidon
  • 1 plic zahar vanilat (cu aroma de rom de la Orlando am pus eu)
  • 1 plic praf de copt
  • 20 gr cacao neagra(dr Oetker)
  • 2 linguri praf budinca ciocolata(Dr Oetker)
  • sare
  • CREMA:
  • 250 gr crema mascarpone
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 plicuri intaritor frisca
  • 1 pahar mic iaurt de visine
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 borcan compot de visine fara samburi(sau visine )
  • DECOR:
  • frisca batuta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine:

Punem visinele la scurs intr-o sita,din timp.

BLAT:

Se separa galbenusurile de albusuri si se pun separat in cate un vas. Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat 90 gr zahar brun pe care il adaugam treptat si dupa fiecare lingura mixam bine cateva minute. Galbenusurile se bat separat cu 90 gr zahar, un praf de sare si cu un plic zahar vanilat. In compozitia de galbenusuri se adauga 5 linguri din cantitatea de albusuri batute si faina amestecata in prealabil cu cacaoa, praful de budinca, amidonul (cernem totul de doua ori) si praful de copt, apoi se adauga restul de compozitie din albus batut, amestecand usor de jos in sus.

Se incinge cuptorul si compozitia se toarna pe fundul unei forme de tort de 20 cm, tapetata cu hartie de copt si se coace 35-40 minute, dupa care se scoate si se lasa la racit, se desprinde de hartia de copt si se taie in trei parti. Putem folosi si o tava mai mare si blatul iese mai putin inalt.

CREMA:

Mixam crema mascarpone cu zaharul pudra cateva clipe, apoi adaugam iaurtul de visine si mai mixam putin. Separat, mixam frisca lichida cu intaritorul de frisca. Adaugam crema de mascarpone si mai mixam putin. Incorporam visinele (lasam cateva pentru decor) si amestecam usor (visinele putem sa nu le bagam in crema ci sa le punem peste frisca, asa cum am facut eu).

Asamblam tortul: insiropam blatul de jos cu zeama de cmpot, ungem cu crema si continuam la fel. Insiropam blatul de sus foarte putin. Decoram cu frisca si fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu 2 creme