Tort cu visine

de ela in Torturi, 15 Feb 2014 | 4999 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 90 gr zahar brun
  • 90 gr zahar alb
  • 180 gr faina
  • 60 gr amidon
  • 1 plic zahar vanilat (cu aroma de rom de la Orlando am pus eu)
  • 1 plic praf de copt
  • 20 gr cacao neagra(dr Oetker)
  • 2 linguri praf budinca ciocolata(Dr Oetker)
  • sare
  • CREMA:
  • 250 gr crema mascarpone
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 plicuri intaritor frisca
  • 1 pahar mic iaurt de visine
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 borcan compot de visine fara samburi(sau visine )
  • DECOR:
  • frisca batuta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine:

Punem visinele la scurs intr-o sita,din timp.

BLAT:

Se separa galbenusurile de albusuri si se pun separat in cate un vas. Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat 90 gr zahar brun pe care il adaugam treptat si dupa fiecare lingura mixam bine cateva minute. Galbenusurile se bat separat cu 90 gr zahar, un praf de sare si cu un plic zahar vanilat. In compozitia de galbenusuri se adauga 5 linguri din cantitatea de albusuri batute si faina amestecata in prealabil cu cacaoa, praful de budinca, amidonul (cernem totul de doua ori) si praful de copt, apoi se adauga restul de compozitie din albus batut, amestecand usor de jos in sus.

Se incinge cuptorul si compozitia se toarna pe fundul unei forme de tort de 20 cm, tapetata cu hartie de copt si se coace 35-40 minute, dupa care se scoate si se lasa la racit, se desprinde de hartia de copt si se taie in trei parti. Putem folosi si o tava mai mare si blatul iese mai putin inalt.

CREMA:

Mixam crema mascarpone cu zaharul pudra cateva clipe, apoi adaugam iaurtul de visine si mai mixam putin. Separat, mixam frisca lichida cu intaritorul de frisca. Adaugam crema de mascarpone si mai mixam putin. Incorporam visinele (lasam cateva pentru decor) si amestecam usor (visinele putem sa nu le bagam in crema ci sa le punem peste frisca, asa cum am facut eu).

Asamblam tortul: insiropam blatul de jos cu zeama de cmpot, ungem cu crema si continuam la fel. Insiropam blatul de sus foarte putin. Decoram cu frisca si fructe.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu visine 298157
retete culinare - Tort cu visine 298158
retete culinare - Tort cu visine 298159
retete culinare - Tort cu visine 298160
retete culinare - Tort cu visine 298161
retete culinare - Tort cu visine 298162
retete culinare - Tort cu visine 298163
retete culinare - Tort cu visine 298164
retete culinare - Tort cu visine 298165
retete culinare - Tort cu visine 298167
retete culinare - Tort cu visine 298168
retete culinare - Tort cu visine 298169
retete culinare - Tort cu visine 298170
retete culinare - Tort cu visine 298171
retete culinare - Tort cu visine 298172
retete culinare - Tort cu visine 298173
retete culinare - Tort cu visine 298174
retete culinare - Tort cu visine 298175
retete culinare - Tort cu visine 298176
retete culinare - Tort cu visine 298177
retete culinare - Tort cu visine 298178
retete culinare - Tort cu visine 298179
retete culinare - Tort cu visine 298180
retete culinare - Tort cu visine 298181
retete culinare - Tort cu visine 298182
retete culinare - Tort cu visine 298335
retete culinare - Tort cu visine 298336

COMENTARII (36)

laura_n 1

16.02.2014, 13:50

ma imbie tare o felie!

JulyCris 1

08.03.2014, 15:22

Excelent arata...

MOKUSKA 1

11.05.2014, 10:10

ce torturi minunate faci . ne plac mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D