Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

de Rocsi in Torturi, 1 Iul 2015 | 2708 vizualizari

 

Nu pregatesc torturi doar la ocazii speciale, cand imi vine chef sa ii rasfat pe ai mei cu ceva mai aparte, pun de un tort. Bine ca eu ii rasfat mai mereu, dar ei considera ca atunci cand fac un tort, ii rasfat si mai si...De data asta am reusit o combinatie divina. Daca il vreti mai elegant, mai sofisticat, atunci ornati si marginile. Luati si va imaginati: blaturi pufoase, jeleu de visine, crema spumoasa de mascarpone, cu frisca, vanilie...Sa mai continui? Mai bine va las pe voi sa descoperiti reteta si sa o probati!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri zahar
    • 4 linguri ulei
    • 7 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • un praf de sare
    Crema:
    • 250 gr mascarpone
    • 100 gr ciocolata alba
    • 200 ml frisca lichida
    • 200 gr smanana grasa
    • 3 linguri zahar pudra
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    Pentru jeleul de visine:
    • 450 gr visine
    • 1 lingura zahar
    • 2 linguri amidon
    • cateva visine pentru decor
    • picaturi de ciocolata pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine, crema mascarpone si frisca:

Blatul: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, incorporam uleiul, praful de copt si esenta. Cernem faina, o adaugam peste galbenusuri. Albusurile le batem cu praful de sare pana devin o spuma tare. Cu o spatula incorporam albusurile in compozitia de galbenusuri. Aceasta compozitie o impartim in doua recipiente, in mod egal. Tapetam o tava rotunda, cu diamentru de 26 cm, cu hartie de copt. Turnam prima jumatate de compozitie, o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute. La fel procedam cu al doilea blat. Le lasam sa se raceasca. Puteti coace blatul intreg si apoi sa il taiati pe jumatate.

Crema: Topim ciocolata alba pe baie de aburi, o lasa sa se racoreasca. Intr-un bol amestecam frisca lichida, smantana, zaharul pudra si le mixam spuma. Mascarponele il amestecam cu ciocolata topita, mixam putin, apoi adaugam frisca mixata, esenta si mai dam de 3-4 ori cu mixerul cat sa se omogenizeze.

Jeleul de visine: Spalam visinele, scoatem samburii si indepartam coditele. Le punem intr-o cratita mai groasa impreuna cu zaharul. Le transferam pe foc, amestecam continuu pana se topeste zaharul. Amidonul il desfacem in 3-4 linguri de apa rece, il turnam peste visine, amestecam bine, lasam pe foc pana se ingroasa. In timp ce amestecam zdrobim cu lingura cateva visine. In tava in care am copt blatul, punem folie alimentara.

Asezam primul blat, il insiropam putin (eu am facut un sirop din apa, vanilie si putin zahar pudra, dar se poate lasa si neinsiropat pentru ca blaturile sunt destul de aerate), ungem cu jumatate din jeleul de visine. Punem jumatate din crema peste, o nivelam. Asezam al doilea blat, insiropam, jeleul si restul de crema. Dam tortul la rece pentru 2-3 ore sau chiar peste noapte. Il scoatem din tava usor, il asezam pe un platou, decoram cu visine date prin zahar si picaturi de ciocolata.
Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu visine, crema mascarpone si frisca-0
Tort cu visine, crema mascarpone si frisca-1
Tort cu visine, crema mascarpone si frisca-2
Tort cu visine, crema mascarpone si frisca-3
Tort cu visine, crema mascarpone si frisca-4
Tort cu visine, crema mascarpone si frisca-5
Tort cu visine, crema mascarpone si frisca-6
Tort cu visine, crema mascarpone si frisca-7
Tort cu visine, crema mascarpone si frisca-8
Tort cu visine, crema mascarpone si frisca-9
Tort cu visine, crema mascarpone si frisca-10
Tort cu visine, crema mascarpone si frisca-11

COMENTARII (45)

Rocsi

Rocsi 1

04.07.2015, 21:18

Mariana

mihaelar63

mihaelar63 1

09.07.2015, 09:17

Imi ploua ))

Rocsi

Rocsi 1

10.07.2015, 19:50

Vremea asta mai Mihaela ))

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!