Tort cu visine crude si frisca

de FlaviaD in Torturi, 21 Iul 2013 | 3907 vizualizari

 

Ca tot e vara si e cald si ca inca mai sunt visine prin piete, am zis sa fac si un tort cu visine. Si fiindca varianta visine si ciocolata o mai incercasem, mi-am zis ca ar merge de data asta visine cu frisca. Doar ca nu m-am putut abtine si, iubitoare de ciocolata cum sunt, crema am facut-o din ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri de faina neagra
  • 7 linguri de zahar
  • 1 pliculet de praf de copt
  • cacao
  • ulei pentru uns tava
  • 1/2 kg de visine
  • 200 g ciocolata amara
  • 1 cutie frisca lichida
  • 2 cuburi de unt
  • 1 pliculet intaritor frisca
  • 1 cescuta lapte pentru frisca 
  • optional
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine crude si frisca:

 Cum am mai spus si in alte randuri, pentru blat am folosit faina neagra. Zica lumea ce-ar vrea, insa eu consider ca e mai sanatoasa decat faina alba si daca tot nu strica prajitura, de ce n-as folosi amestecurile mele de fainuri sanatoase.

Blatul l-am facut ca pentru pandispan din faina, oua, praf de copt, zahar, esenta de cafea si cacao. Daca tot urma sa-i pun frisca, era musai sa fie blatul din cacao :) Am amestecat toate ingredientele cu mixerul si am asezat compozitia intr-o tava rotunda pe care am uns-o cu ulei de susan si am dat-o la cuptor circa 20 de minute pana ce s-a rumenit prajitura.

Cat timp blatul a stat la cuptor, eu am scos samburii visinelor si le-am lasat intr-un castron sa-si lase zeama cu care urma sa insiropez blaturile.

Intre timp am scos prajitura din cuptor si cat am lasat-o la racit in tava, m-am apucat de batut frisca. Am folosit frisca lichida pe care am batut-o cu mixerul, impreuna cu un pliculet de intaritor. Ca sa inmultiti frisca puteti adauga lapte. Se omogenizeza bine cu mixerul pana se intareste si asa mai sporiti un pic cantitatea de frisca obtinuta, insa aveti grija cu laptele sa nu puneti prea mult fiindca va iesi prea subtire si degeaba o mai bateti apoi cu mixerul ca nu se mai ingroasa.

Cand frisca a fost gata, am dat-o putin la frigider si intre timp am scos prajitura din tava si am sectionat-o pe jumate cu cutitul pana ce am obtinut doua blaturi aproximativ egale ca si inaltime. Urmatorul pas a fost sa insiropez cele doua blaturi cu siropul ce-si lasasera visinele in castron, iar apoi sa fac crema de ciocolata. Am pus niste ciocolata amara la topit intr-o craticoara impreuna cu cateva cubulete de unt si am amestecat pana ce s-au omogenizat fara a mai adauga zahar.

Cand ciocolata s-a topit, am inceput sa intind crema de ciocolata pe unul dintre blaturi, de preferat pe partea de jos a prajiturii ca sa se aseze bine dupa aceea cand puneti si frisca.

Acum am asezat visinele crude si curatate de samburi peste primul care fusese imbracat in crema de ciocolata. Le-am asezat pe toate apasanad usor pana ce si-au facut toate loc in crema de ciocolata, apoi am intins un strat de frisca peste visine si am asezat cel de-al doilea blat. Dupa ce am realizat aceasta operatiune, am dat totul la frigider pentru aproximativ o jumatate de ora. Este indicat sa facem asta ca sa se intareasca un pic ciocolata. Altfel visinele vor face baie in ciocolata si datorita siropului lor ciocolata se va inmuia, iar cand veti aseza frisca nu se va face priza si va vor aluneca toate in farfurie.

Cand si cel de-al doilea blat a fost asezat dupa ce am scos de la frigider prajitura, a urmat etapa finala si anume imbracarea tortului in frisca. Cu o lingura am imprastiat uniform frisca pe toata suprafata tortului inclusiv pe partea din interior si am nivelat tot cu lingura pana ce frisca s-a asezat intr-un strat uniform si a acoperit fiecare particica din suprafata tortului.

La final am ras niste ciocolata amara peste frisca si am ornat cu cateva visine intregi.

TIPS-URI

1

grabiti-va ca nu prea mai sunt visine prin piete

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine crude si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

diaconta 1

21.07.2013, 14:32

Imi plac mult deserturile cu visine

FlaviaD 1

21.07.2013, 20:14

Deja e vedeta tortul asta daca l-ai recunoscut

MotanLaOale 1

22.07.2013, 08:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de mere insiropat cu zahar ars